Ma temetik Moldova Györgyöt

2022.06.07. 10:58
A Kossuth-díjas író 88 éves korában halt meg.

Kedden 13 órakor helyezik végső nyugalomra Moldova Györgyöt Budapesten, a Kozma utcai zsidó temetőben. Az életének 89. évében elhunyt Kossuth-díjas írót Kardos Péter főrabbi búcsúztatja – írja az MTI.

Moldova György szombaton otthonában, családi körben hunyt el.

Tiszta és rettenthetetlen szellemét megőrizzük, írásai, hite, elvhűsége velünk marad, és mindannyiunkkal, akik őt olvassuk 

– írta közleményben lánya, Moldova Júlia.

Moldova György halála a magyar politikai közélet szereplőit is megrendítette, többek között Vitézy Dávid, Karácsony Gergely és Fekete-Győr András is megemlékezett az íróról.

Az író felesége, Palotás Katalin megtörten nyilatkozott férje elvesztéséről, aki már napok óta rendkívül rossz állapotban volt. Palotás Katalin szerint Moldova György sztrókgyanús tüneteket produkált, így sejteni lehetett, hogy közel a vég. Állítólag Moldova György utolsó szavai is feleségéhez szóltak:

»Csodálatos volt az a néhány veled töltött hónap, csodálatos volt az életem utolsó, legeslegutolsó része…« Egészen megdöbbentő, hogy ezek voltak az utolsó szavai hozzám. Aztán már soha többet nem szólalt meg

nyilatkozta Palotás Katalin.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport