Pénteken kezdődik a kisvárdai színházi fesztivál

2022.06.19. 14:20
A június 24-én kezdődő Magyar Színházak 34. Kisvárdai Fesztiválján tizennégy versenyelőadással, zenés-kulináris estekkel, valamint hallgatói előadásokkal és középiskolások számára szervezett workshopokkal várják a közönséget.

Három helyszínen tartják a színházi versenyelőadásokat Kisvárdán: a Zsinagógában, a Refi színpadon és a művelődési központban, valamint Szatmárnémetiben is megtekinthet egy előadást a közönség.

A társulatok produkcióját a Csuja László rendezőből, Hajdu Imelda színművészből, Herczeg T. Tamás színész-rendezőből, Török Viola rendezőből és Zalán Tibor költő-drámaíróból álló zsűri fogja értékelni, illetve ők döntenek a díjak odaítéléséről is – közölték a szervezők az MTI-vel.

A színházi seregszemle idei díszvendége a Zentai Magyar Kamaraszínház lesz, de érkeznek társulatok többek között Szabadkáról, Újvidékről, Székelyudvarhelyről, Gyergyószentmiklósról, Sepsiszentgyörgyről, Marosvásárhelyről, Beregszászból, Nagyváradról, Szatmárnémetiből, Aradról, illetve Sopronból, Komáromból és Gyuláról is. 

A programban nyolc, versenyen kívüli darab szerepel, a határon túli színészhallgatók pedig két előadással is készülnek. A középiskolások által minden évben várt workshopot ezúttal Balázs Zoltán színész-rendező vezeti, a kritikusjelöltek workshopján pedig a színházi kulisszatitkokba nyerhetnek betekintést különböző szakemberek révén a fiatalok.