A Netflix híres csalója még mindig a könnyű pénzszerzés híve

1GB6PA-highres
2022.06.21. 10:29
Anna Szorokin, aki jelenleg az amerikai bevándorlási ügynökség egyik börtönében várja, hogy végül kitoloncolják-e az országból, beszáll az NFT-bizniszbe.

Hogy is szól az önbizalomtrénerek és a kamucoachok kedvenc mondása?

Fake it till you make it

– azaz tettesd, amíg meg nem valósul.

Na, hát Anna Szorokin pontosan ezt a világi bölcsességet tűzte a zászlajára, ugyanis az orosz származású lány német örökösnőnek hazudta magát, miközben nem volt egy arisztokrata család sarja, sem pedig vagyonos. Cserébe Anna Delvey néven több százezer dollárral károsította meg a New York-i elit tagjait, amivel végül lebukott, és börtönbe került.

Négy évre ítélték el 2019-ben, ám tavaly feltételesen szabadult, viszont időközben lejárt a vízuma, így kitoloncolták az országból. Nem hagyta magát, fellebbezett a döntés ellen, és most épp egy amerikai bevándorlási ügynökség egyik börtönében várja további sorsát.

Szorokint, akinek hihetetlen történetét a Netflix is feldolgozta Inventing Anna, azaz magyarul Az örökösnő álarca mögött című minisorozatában, jelenlegi kalitkájában érte utol a BBC stábja.

Az interjú tökéletesen visszaadja azt a karaktert, akit a sorozatban Julia Garner alakított, szóval elmondható, hogy Shonda Rhimes producerék jó munkát végeztek. A beszélgetésben kitértek a jövőbeni tervekre is, amiből kiderült, hogy Szorokin NFT-kollekciót dob a piacra.

Méghozzá tíz darabot tervez, amik különleges lehetőségeket is tartalmaznak, például telefonbeszélgetést vagy személyes találkozót a hírhedt csalóval. Három szerencsés vásárló még ajándékcsomagot is kap Szorokin személyes tárgyaiból.

Próbálok eltávolodni az idézőjeles csaló személyiségtől

– mondta Szorokin. Arról, hogy micsoda az az NFT, korábban ebben a cikkben írtunk.

(Borítókép: Anna Szorokin 2019. május 9-én. Fotó:  TIMOTHY A. CLARY / AFP)