A Brains közönségét nem érdekli, ha szakad az eső

KARL8637
2022.06.23. 14:17
A Muse utáni fáradtság nem tartott soká. A Skillet és a Killers előtt a Brains fűtötte föl a nagyszínpadot a VOLT Fesztiválon.

Felerősödött a szél, az eső lógatta a lábát a 2022-es Volt Fesztivál második napján. Az időjósok belengették a vihart, a sátorozók megerősítették lakhelyeiket, mindenki felkészült a legrosszabbra, de a show-nak folytatódnia kellett Sopronban. A nagyszínpad nyitó zenekarának nem volt könnyű feladata, a Muse utáni fáradtság még zsigeri szinten élt a sorokban. Ekkor lépett színre a hazai piac egyik legenergikusabb bulizenekara, a Brains.

A csapat akkora lendülettel szántotta fel a megfáradt testeket, hogy a koncert közepén már a tömeg egy vázként ugrált ritmusra, és rengette a földet. A hangulatra reagálva a csapat frontja, Kéri András (MC Columbo) még egy poént is felfűzött:

Kezd olyan forró lenni a buli, hogy megjött a tűzoltóautó.

Ez az energiacsere visszafele is megragadt, a hajrában a színpadról koccintottak a közönség egészségére, megköszönve azt az erőt, amelyet a nézők belepakoltak a tombolásba. Megszólaltak a zenekar régi slágerei, de az új korszakos Brains is előbukkant szintén hatalmas sikerrel.

Jöhet szél vagy eső, a Brains nem áll meg

Olyan jól mozgott a dinamika, hogy a koncert végének közeledtével egyre csak fokozódott a hangulat. Míg mindenki a közelgő vihar esélyétől rettegett, a banda szembeszállt a félelemmel, és erőt kovácsolt belőle. Kéri András a színpadon azt mondta, hogy „a Brains-közönség sz.rik rá, hogyha szakad az eső”, amitől a nézők egyenesen bevadultak, és a bizonytalanság helyét a tombolás váltotta fel. Esőben bulizni kényelmetlen, de ha a körülmények adottak, egy hatalmas adrenalinbomba, amit saját előnyére fordított a csapat.

Azt is többször kijelentették, hogy a buli végeztével nem lépnek le, mint akik jól végezték dolgukat, hajnalig maradnak és szórakoznak együtt a közönséggel, közben pedig meglátogatják a többi előadó koncertjét. Kérinek ezenfelül hatalmas sikert is elkönyvelhetünk, hiszen ritka, ha az embernek két remekül futó zenekara van (mint esetében a Brains és az Irie Maffia), de az még ritkább, hogy egyazon fesztiválon lép fel ezekkel a nagyszínpadon. Virtuális taps, hisz ez rengeteg meló, de hatalmas eredmény, amihez alázat és kemény munka kell.

A koncert után azonnal vegyülés és fotózkodás kezdődött a közönséggel, nem biztonsági őrök és kordon, hanem kézfogások és Instagram-posztok vették körül a csapatot. Egy nehéz helyzetből kihozni a jót alapból tiszteletre méltó, de a legjobbat, az igazán lenyűgöző. Ritkán mondhatni ezt, de szervezési oldalon a lehető legjobb ötlet volt, hogy a Muse járta nagyszínpadot a Brains rázhatta gatyába, ezzel megalapozva a második nap lendületét. A csapat mindent megtett azért, hogy bemelegítse a közönséget. Hogy a többi zenekar élt-e az ebből származó lehetőséggel, az már csak rajtuk múlt.

(Borítókép: Karip Tímea / Index)