Mézga Géza, Doktor Bubó, Gusztáv – a legnépszerűbb magyar rajzfilmfigurák

2022.06.23. 06:20
Nepp József rajzfilmjein nemzedékek nőttek föl, Gusztáv, Mézga Géza vagy Doktor Bubó minden otthonban szinte családtag volt.

A Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar rajzfilmrendező, forgatókönyvíró, háttérfestő, tervező (animátor), zeneszerző Nepp József 1934. június 23-án született és 2017. október 6-án halt meg. Az Iparművészeti Főiskola után a Pannónia Filmstúdióban dolgozott először háttérfestőként, majd rendezőként, az 1990-es évek végén innen is ment nyugdíjba.

T          95712
Fotó: MTI

Rendezőként olyan televíziós sorozatok fűződnek a nevéhez, mint a Mézga család különböző kalandjai, a Kérem a következőt! (Doktor Bubó), a Gusztáv-sorozat (amit Jankovics Marcell-lel, Macskássy Gyulával és Dargay Attilával közösen alkottak meg), vagy a Hófehér című egész estés mozifilm. Forgatókönyvíróként ő jegyzi – Romhányi Józseffel és Dargay Attilával közösen – a Lúdas Matyit és a Szaffit, a Macskafogót (rendező Ternovszky Béla), illetve a Vili, a veréb című animációs filmet (rendező Gémes József).

Az alábbiakban tesztelheti tudását, mennyire ismeri a neves magyar rajzfilmrendező legismertebb figuráit, történeteit.

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »


  • Hírek
  • Lakáshitel