Megkezdődött a Múzeumok éjszakája

2022.06.25. 17:23
Szombat délután kezdődött meg az idei Múzeumok éjszakája. A rendezvénysorozat megnyitóját a Néprajzi Múzeumban tartották, amelyen a kulturális és innovációs miniszter is részt vett.

Mintegy 430 helyszínen, több mint 2500 programmal, köztük kiállításokkal, tárlatvezetésekkel, koncertekkel, interaktív játékokkal és kézműves-foglalkozásokkal kezdődött meg szombaton a XX. Múzeumok éjszakája, amely egészen vasárnap hajnalig tart.

Az MTI beszámolója szerint a rendezvénysorozat megnyitóját a Néprajzi Múzeumban tartották, ahol Csák János kulturális és innovációs miniszter is beszédet mondott.

A tárcavezető szerint a Múzeumok éjszakáján együtt ünnepelhetik a kultúrát a látogatók, akik egyúttal megtekinthetik a műalkotásokat és a különböző technikai vívmányokat, és változatos programokon keresztül szívhatják magukba azt a szellemiséget, amit a régi korokkal való találkozás okoz.

Csák János közölte, hogy a Múzeumok éjszakája idén az Újragombolt hagyományok szlogen köré épül, ráirányítva a figyelmet arra, hogy a klasszikus kultúra olyan képviselői is, mint a múzeumok, fel tudják venni a versenyt a könnyebben fogyasztható szórakozási lehetőségekkel.

A Múzeumok éjszakája idei kiemelt helyszíne Szolnok, ahol több mint harminc helyen készülnek különleges programokkal.

Budapesten a programban részt vevő helyszíneket egyetlen karszalaggal lehet végiglátogatni, amely idén nem érvényes a tömegközlekedési eszközökön, csak a múzeumi körjáratokon. A Múzeumok éjszakája teljes, országos programja a www.muzej.hu linken elérhető.