Biztos, hogy nem folytatják az HBO-n A besúgót

Névtelen-1
2022.07.04. 14:22
Itt az újabb sokkoló hír: a Warner Bros.–Discovery-fúzió spórolási törekvéseinek hála leállítják a saját gyártású tartalmak készítését Közép-Európában.

Derült égből villámcsapásként jött a hír, hogy az HBO Max felületéről rengeteg sorozatot eltávolítottak. A hivatalos válaszból nem derült ki sok minden, de a következő napok információmorzsáiból kirajzolódott a kép: miután a Discovery megvette a Warnert, rengeteg adósság szakadt a nyakukba, és a spórolási folyamat egyik állomása volt, hogy eltávolítottak tartalmakat a platformról.

Most itt van az újabb hideg zuhany:

Európa nagy részében leállítják a saját gyártású produkciók készítését,

tehát nem lesz több eredeti magyar film, vagy sorozat az HBO-n.

Felkerestük Pinczés-Pressing Ádámot, az HBO Magyarország PR-menedzserét, aki megerősítette a hírt. Mint mondta:

Döbbenten értesültünk a döntésről, egyelőre nem találunk szavakat. Abban bízunk, hogy az elmúlt tíz évben készített saját gyártású tartalmak maradandó élményt tudtak nyújtani a nézőknek. Elképesztően hálásak vagyunk mindenkinek, aki ez alatt az idő alatt tudásával, odaadásával hozzájárult a sorozatok elkészültéhez.

A Warner Bros.–Discovery-fúzió költségmegtakarítási törekvései elsősorban az európai programozási stratégiát sújtják – írja a Variety, ahol a Warner Bros. Discovery szóvivőjének nyilatkozata is olvasható.

Miközben folytatjuk a munkát az HBO Max és a Discovery+ egyetlen globális streamingplatformjának kialakításán, amely a Warner Bros. Discovery tartalmainak széles skáláját mutatja be, felülvizsgáljuk a jelenlegi tartalmi kínálatunkat a meglévő szolgáltatásokon. Ennek a folyamatnak a részeként úgy döntöttünk, hogy az HBO Maxról eltávolítunk bizonyos számú eredeti műsort, valamint az északi és közép-európai országokban megszüntetjük az HBO Max saját gyártású tartalmaira irányuló törekvéseinket. Az elmúlt évben megkezdett, újonnan induló fejlesztési tevékenységünket is leállítottuk az újabb területeken, Hollandiában és Törökországban.

Míg az eredeti fejlesztések azonnal leállnak a fent említett területeken, a már gyártásban lévő produkciókat folytatják, de benne van a pakliban, hogy az elkészült műsorokat más platformoknak fogják értékesíteni.

A cikkben említik, hogy a nemrég 61 országban bemutatott magyar sorozat, A besúgó is lekerült a platformról.

A hír, hogy leállítják a saját gyártású tartalmak készítését, hideg zuhanyként érte az HBO Max európai munkatársait, hiszen ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az elmúlt évek kemény munkája egy pillanat alatt szinte a semmivé foszlott. Ezenfelül a józan ész is azt súgja, illetve a Variety-cikkben is kitérnek rá, hogy a mostani sokkoló híreket követően az egész európai üzletágban elbocsátásokra lehet számítani.

A besúgó volt az utolsó magyar gyártású HBO-s produkció, aminek örülhettünk, amiért izgulhattunk. A remélt második évad koporsójába beverték az utolsó szöget, és úgy tűnik, a streaming területén végleg lezárult egy korszak.

(Borítókép: HBO / Port.hu)