Alec Baldwin hiába tagadja, az FBI szerint ő húzta meg a ravaszt

GettyImages-1345530823
2022.08.14. 08:28

Budapesten forgatja következő filmjét Alec Baldwin, aki tavaly októberben egy másik felvételen véletlenül lelőtte operatőrét, Halyna Hutchinst, aki nem sokkal később életét vesztette. A színész, aki a film egyik producere és egyben sztárja is volt, mindvégig azt állította, hogy a fegyver anélkül sült el, hogy ő meghúzta volna a ravaszt. A boncolási jegyzőkönyv szerint azonban a halál véletlen baleset volt.

Alec Baldwin véletlenül lőtte le Halyna Hutchinst, miközben a filmet forgatták 2021 októberében – de mindig is állította, hogy valójában nem ő húzta meg a ravaszt. Az FBI nemrég befejezett törvényszéki vizsgálata szerint azonban

a szóban forgó fegyvert nem tudott volna elsütni anélkül, hogy a ravaszt nem húzta volna meg valaki.

A megállapításokat az új-mexikói orvosszakértői hivatal felülvizsgálta, és egy újabb boncolási jegyzőkönyv balesetnek minősítette Halyna Hutchins halálát.

Senki nem direkt töltött bele lőszert

A halált a mellkason ejtett lőtt seb okozta. A rendelkezésre álló bűnüldözési jelentések felülvizsgálata nem mutatott ki meggyőző bizonyítékot arra, hogy a lőfegyvert szándékosan éles lőszerrel töltötték volna meg a forgatáson. Az összes rendelkezésre álló információ alapján, beleértve a sérülés vagy halál okozására irányuló nyilvánvaló szándék hiányát, a halál módja leginkább balesetnek minősíthető – áll a jelentésben.

Baldwin a Sky News szerint úgy vélte, hogy a 45-ös Colt, amelyet a kezébe adtak, amikor a western új-mexikói forgatásán egy jelenetet készült felvenni, egy töltetlen, nem éles fegyver volt.

A Rust-lövöldözésről szóló tévéinterjúban Baldwin azt mondta, hogy bár „mindent megtenne azért, hogy visszacsinálja, ami történt”, nem érez bűntudatot a halálos lövöldözés miatt – mondván, hogy bár „valaki felelős azért, ami történt, tudom, hogy nem én vagyok az”.

(Borítókép: Alec Baldwin 2021. október 7-én. Fotó: Mark Sagliocco/Getty Images for National Geographic)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport