2024. június 22. 15:00
Georgia
Csehország
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 22. 18:00
Törökország
Portugália
BVB Stadion Dortmund II. forduló
2024. június 22. 21:00
Belgium
Románia

Elmosta a vihar Mándoki jubileumi koncertjét

221866
2022.08.19. 21:39
Félbeszakították a Mandoki Soulmates jubileumi koncertjét. A zenész kezdetben figyelmen kívül akarta hagyni a döntést, amelyről később a fia beszélte le.

30 éves jubileumi koncerttel készült a Mandoki Soulmates, amelyet a budai várban tartottak volna, a Szentháromság téren. Bár a koncert megkezdődött, a programot félbe kellett szakítani a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs döntése alapján. A többórásra tervezett fellépést bőven a vége előtt kellett leállítani, melyet Mándoki nem akart abbahagyni.

A Telex értesülései szerint megkérdezte a közönséget, hogy áznak-e, fáznak-e, de mivel még nem kezdett rá az igazi vihar, így eltökélten folytatni akarta a fellépést. Erről a fia beszélte le.

Mándoki az eseményeket úgy kommentálta:

Azt mondják, hogy lekapcsolják az áramot, ha tovább játszunk. Nagyon sajnálom, mert mi játszanánk.

A szombat is kérdéses

Tegnap mi is részt vettünk a Mandoki Soulmates zárt körű főpróbáján, ahol a híres zenész szakadatlan lelkesedését fejezte ki több ízben. A mai koncert vihar miatti halasztása fel sem merült, így kérdés, hogy a jubileumi koncertet bepótolják-e, ha pedig igen, akkor mikor és milyen formában.

Az operatív törzs tájékoztatása alapján az egyes programokat a helyszíni szervezők döntése alapján fújják le vagy folytatják, majd később az OMSZ-figyelmeztetésére hivatkozva este 8-tól minden budapesti szabadtéri ünnepi rendezvényt lefújtak a vihar miatt. Mivel az időjárás a döntések meghozatala óta romlott, a holnapi rendezvények helyzete kérdéses. A szabadtéri programok, valamint a tűzijáték megtartásáról a szombaton egész nap ülésező, az időjárási viszonyokat figyelembe vevő operatív törzs fog dönteni, az azonban tudható, hogy a légi parádét nem tartják meg

(Borítókép: Leslie Mandoki. Fotó: Szabó Réka / Index)