Közös dalt ad elő Korda György és a Blahalouisiana a SZIN-en

2022.08.22. 12:31
Tavaly a Carson Comával kollaborált egy 60 évvel ezelőtti sláger erejéig a hazai tánczene legnagyobb élő legendája, most a Blahalouisiana zenekarral 50 évet repül vissza az időben Korda György a Szegedi Ifjúsági Napokon.

Lassan hagyománnyá válik, hogy az ország „Gyuri bácsija” a nyári fesztiválszezon legnagyobb záróbuliján, a SZIN-en idézi fel napjaink ismert zenekaraival a korai Korda-slágereket. Tavaly a Carson Coma csapatával közösen a Nem vagyok ideges című, 1963-ban született tvisztet adták elő nagy sikerrel. Akkor azt mondta Korda György, hogy:

Fantasztikus érzés olyan fiatalokkal együtt zenélni, akik annyi idősek most, mint én voltam a dal megszületésekor.

Szép lesz az este

A Carson Coma által átdolgozott Korda-tviszt népszerűségének hála a táncdalénekes úgy érezte, érdemes volna hagyományt csinálni az ötletből, melyet egy másik sikeres banda támogat meg idén.

A Blahalouisiana a Mondd, hogy szép volt az este című, bakeliten 1974-ben megjelent dalt is műsorára tűzte, amit a SZIN-en is előad a zenekar, természetesen Korda György közreműködésével.

„Én a SZIN-en évtizedeket fiatalodom, kértem is a szervezőket, hogy legyen ebből hagyomány, hogy évente énekelhessek egy-egy fiatal csapattal Szegeden. Az orvos se tudna jobbat felírni” – mondta a hazai tánczene vezéralakja.