Szabó Győző még sosem vágott ennyire marcona képet

2022.09.12. 09:54
Újabb filmadaptáció kerül színpadra Magyarországon, ami eredetileg egyébként egy színdarabból íródott. A Matthew McConaughey főszereplésével készült Killer Joe színházi változata a Thália Télikert deszkáin lesz látható. A szinte mindig kulturált rendőrt – aki emellett intelligens bérgyilkos – Szabó Győző alakítja.

Chrisre, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. A dolgok azonban rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a bájgúnár bérgyilkost, Killer Joe-t, hogy ölje meg anyját annak ötvenezer dolláros életbiztosításáért. Mivel egy centje sincs, Chris belemegy, hogy felajánlja a húgát, Dottie-t Joe szolgáltatásaiért cserébe, míg hozzá nem jut a biztosítási pénzhez. Már amennyiben az valaha is befolyik.

Ez röviden a William Friedkin rendezte 2011-es amerikai, déli, gótikus fekete vígjáték-krimi története, Tracy Letts forgatókönyve 1993-as, azonos című darabján alapul.

A sokaknak a moziból már ismerős sztori hamarosan megelevenedik a Thália Télikert színpadán – hazánkban először, Speier Dávid fordításában, Mózes András rendezésében. A címszerepet Szabó Győző alakítja, további szerepekben pedig Kuttner Bálint, Tóth Eszter, Bede-Fazekas Szabolcs és Szabó Erika lesz látható.

 Killer Joe a pisztolyát forgatja

Ki ez a fazon? Egy alapos, magára és környezetére igényes, majdnem mindig kulturált rendőr? Egy kegyetlen, intelligens bérgyilkos? Szabó Győző a plakátfotózáson mindenesetre olyan marcona képet vágott, amilyet talán még sosem láttunk tőle:

A díszlet megidézi majd Texas rozsdazónáját, a lerohadt lakókocsiparkot, ahol a drogos Chris a dílerét és egyéb tartozásait anyja spontán megöletésével – és az ebből remélt, húgát illető örökséggel – igyekezne rendezni. A színház nézői láthatják Killer Joe-t, a rendőrt, aki félállásban bérgyilkos is, és simán elfogadja a megbízást. 

Az Augusztus Oklahomában Pulitzer- és Tony-díjas írója, Tracy Letts morálisan hulladék figurákból alkotott brutális, szexi és humoros története 2022. október 7-től látható a Thália Télikertben.