A vágy felkeltése a cél – imázskampányt indított a Magyar Nemzeti Múzeum

2022.09.12. 08:50
Magyarországon még egyetlen múzeum sem indított olyan nagyszabású imázskampányt, amilyennel a Magyar Nemzeti Múzeum jelentkezett Budapest közterületein. Mindezzel azt üzenik, hogy a múzeumlátogatás izgalmas, friss élmény.

Aki nyitott szemmel jár Budapest utcáin, az észrevehette, hogy óriásplakáton és citylightfelületeken hirdet az ország első számú múzeuma: az elgondolkodtató üzenetek arra hívják fel a figyelmet, hogy a megújuló Magyar Nemzeti Múzeum minden korosztály számára tartalmas szórakozást és eleven élményt ígér.

Kifogyhatatlan kincseskamra

Amikor a látogató betér a megújult Nemzeti Múzeumba, a történetek kifogyhatatlan kincseskamrájába érkezik – írják a közleményükben. Minden kiállítási tárgyhoz különleges történet fűződik, a műtárgyakhoz események, korok, emberek, személyes pillanatok kapcsolódnak.

A kampány ezek közül idéz fel néhányat játékos, látványos formában, amely megmozgatja az emberek fantáziáját. Szinvai Dániel illusztrációi segítségével keltik életre az adott kor szellemiségét, és szemléltetik azt, hogy az ezekhez a tárgyakhoz kapcsolódó történetek a mi történeteink: a tárgyak története, a múzeum mint gyűjtemény története, illetve közös múltunk, nemzetünk története.

Az imázskampány célja a vágy felkeltése az érdeklődők számára, hogy minél többet ismerjenek meg a végtelen történetek sokaságából, a melyekkel a Magyar Nemzeti Múzeum állandó és időszaki kiállításain találkozhatnak.

A Magyar Nemzeti Múzeum megújulása

Az utóbbi időben a Magyar Nemzeti Múzeum sok tekintetben megújult, írják még. Ezek a következők: 

  • A közönség elől eddig elzárt helyek nyíltak meg, ezek közé tartozik a csodálatosan felújított Széchényi-terem, amely a Magyar Nemzeti Múzeum egyik legszebb tere.
  • Megújultak a múzeum közönségforgalmi terei is; az épületben múzeumshopot, új pénztárat és információs pultot, valamint új kávézót alakítottak ki.
  • A múzeum új arculatot, új logót kapott, amelynek központi eleme a magyar királyok koronázási palástja.
  • A folyamatosan bővülő szolgáltatások egyre több kreatív programot kínálnak kicsiknek és nagyoknak a múzeumban töltött éjszakától kezdve a különféle korokban való kalandozáson át a korhű jelmezben előadott jelenetekkel színesített tárlatvezetésekig.