Woody Allen utolsó filmjét forgatja Párizsban

GettyImages-1161004063
2022.09.18. 15:22
Woody Allen most készülő 50. filmje a francia fővárosban játszódik, és néhány héten belül elkezdődik a forgatás. Az Oscar-díjas amerikai rendező a La Vanguardia című spanyol újságnak elmondta, hogy visszavonul a filmkészítéstől, mert élete alkonyán több időt kíván szentelni az írásnak.

A 86 éves rendező úgy jellemezte készülő filmjét, hogy a Match Pointhoz hasonlóan „izgalmas, drámai és egyben nagyon baljóslatú” lesz. Allen nemrég írta meg ötödik humoros prózagyűjteményét, a Zero Gravityt, amely szeptember 27-én jelenik meg.

Woody Allen egyre gyakrabban forgat Európában, mivel az ellene felhozott visszaélési vádak miatt az Egyesült Államokban megtört a támogatottsága.

2020-ban a San Sebastian-i filmfesztivált a Rifkin Fesztiválja című filmmel nyitotta meg, amelyet San Sebastian előkelő városában és környékén forgattak. A baszk tartományi főváros fesztiváljával való kapcsolata 2004-re nyúlik vissza, amikor bemutatták a Melinda és Melinda című filmet, majd 2008-ban a Vicky Cristina BarcelonátRifkin fesztiválját a spanyol médiaóriás, a Mediapro támogatta, amely Allen két sikeres filmjét, a Vicky Cristina Barcelonát és az Éjfélkor Párizsbant is jegyezte.

Harcban a filmforgalmazóval és a könyvkiadóval

Az Amazon Studios félrerakta Allen előző filmjét (Egy esős nap New Yorkban), miután azzal vádolták a rendezőt, hogy a lánya, Dylan Farrow bántalmazási vádjaival kapcsolatos megjegyzéseivel „szabotálta” a film jövőjét.

Allen 68 millió dollárra perelte őket szerződésszegésre hivatkozva. A vitát később peren kívül rendezték.

Allennek a könyvkiadókkal is meggyűlt a baja. A Hachette a munkatársak tiltakozása után lemondta Apropó nélkül című memoárjának kiadását, de egy másik kiadó, az Arcade átvette – írja a Variety

(Borítókép: Woody Allen a San Sebastian-i Filmfesztiválon 2019 szeptemberében. Fotó: Europa Press News / Europa Press / Getty Images Hungary)