16:00, December 06.
Marokkó 1
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 6
Svájc 1

Itt hallgathatja meg Szakcsi Lakatos Béla utolsó, monumentális művét

2022.10.02. 13:37 Módosítva: 2022.10.02. 13:37
Ahogy az Index is beszámolt róla, életének 80. évében meghalt Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, zeneszerző. Utolsó művét azonban, amelyet öt évig írt, még be tudta fejezni, és a bemutatóját is megérhette. A Tudás Fája elérhető és meghallgatható a mű honlapján.

Két hete mutatták be a Szakcsi Lakatos Béla élete fő művének számító A Tudás Fája című misztériumjátékot. „Pusztulás vagy élet?” – ezt a kérdést veti fel a Szakcsi Lakatos Béla–Bolyki György-szerzőpáros által írt 116 perces darab, amelynek lemezét a Budapest Music Centerben hallhatták először a sajtó képviselői. Az öt év alatt elkészült monumentális művet Szakcsi Lakatos Béla élete fő művének tartotta.

Miközben a kortárs zenei alkotás napjaink legégetőbb kérdéseire irányítja a figyelmet, mindezt olyan zenei és szövegmegoldásokkal teszi, hogy az valóban elérje a kortársakat: közérthető, a társadalom széles rétegeit megszólítani képes, élvezetes zenei alkotás született

– írja a darab ismertetője.

Az előadók között a zenekar és az énekkar mellett olyan nevek szerepelnek, mint Dolhai Attila, Malek Andrea, Sasvári Sándor, Kökény Attila, Horváth Ádám, valamint a Nemzeti Énekkar több kiváló szólistája.

A kormányzati támogatással elkészült lemezt a Szikra Projekt adta ki, amely arról is gondoskodott, hogy minden zeneszeretőhöz eljusson a mű. A Tudás Fája oldalán ingyenesen elérhető és meghallgatható a zenemű.  • Hírek
  • Hírek