Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese filmjéből sorozat készül

afp.com-20140207-PH-GTY-467492839-highres
2022.10.15. 08:07
Herbert Asbury 1927-es New York bandái című könyvén alapuló sorozat hamarosan elérhető lesz a Miramax Television rendezésében. A 2002-es film rendezője, Martin Scorsese sajtóhírek szerint nemcsak a sorozat vezető producere, hanem az első két epizód rendezője is lehet.

Noha elsőre inkább a Wall Street Farkasa, a Viharsziget vagy az Aviátor jut az ember eszébe, amikor DiCaprio és Scorsese közös filmjeiről kérdezik, a maga nemében a New York bandái zseniális alkotás.

A sorozat új felfogással és új szereplőkkel jelentkezik, amelyek a 2002-es filmben nem szerepeltek, így Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis és Cameron Diaz karaktereivel sem találkozunk.

Asbury könyve részletesen bemutatja a rivális bandák közötti összecsapásokat New Yorkban az 19. század közepén és végén, az olasz-amerikai maffia 1920-as évekbeli szesztilalom alatti uralmát megelőzően. Ez utóbbi időszak volt a témája az HBO Gengszterkorzó című drámájának, amelynek Scorsese volt a producere, és a pilotepizód rendezéséért Emmy-díjat nyert.

A Deadline értesülései szerint Scorsesének olyannyira tetszett Brett Leonard forgatókönyve, hogy beszállt a filmbe vezető producerként és rendezőként is.

Amerika történelmének és örökségének ez az időszaka és korszaka gazdag olyan karakterekben és történetekben, amelyeket egy kétórás filmben nem tudnánk teljesen feltárni

– nyilatkozta Scorsese a bejelentéskor.

Egy tévésorozat időt és kreatív szabadságot biztosít számunkra, hogy életre keltsük ezt a színes világot, és mindazokat a hatásokat, amelyekkel a társadalmunkra gyakorolt és még mindig gyakorol

– tette hozzá a legendás filmrendező.

(Borítókép:   Mark Davis / Getty Images for SBIFF)