Imigyen szóla Louis de Funès

2022.10.18. 08:13
A Karinthy Színház megújult arculattal és szemlélettel nyitotta meg 41. évadát. Az új irányvonal képviseletében eddig két nagyszabású bemutatót tartottak: Carlo Gozzi A szarvaskirály című komédiája és Valére Novarina Imigyen szóla Louis de Funès című darabja is sikert aratott a nézők körében.

Carlo Gozzi A szarvaskirály című komédiája szeptember 24-én debütált Berettyán Nándor rendezésében. Az előadás improvizációban gazdag, fordulatos története, friss humora, különleges látványvilága miatt különösen a fiatal nézők szívébe lopta be magát. Nem véletlenül, hiszen az előadást is egy rendkívül fiatal alkotógárda hozta létre, köztük három Junior Prima díjas színművésszel.

A második bemutató hatalmas mérföldkőnek számít a Karinthy Színház történelmében. A világhírű Valére Novarina, elismert drámaíró és rendező október 8-án mutatta be az Imigyen szóla Louis de Funès című darabját. Mészáros Tibor színművész utánozhatatlan zsenialitással és humorral kelti életre a virtuóz monodrámát, amely a nyelv egyediségét, különleges mivoltát is a néző elé tárja. Az előadást szintén lenyűgöző tehetségével Kéméndi Tamás kíséri tangóharmonikával – írja a színház közleménye.

A Karinthy Színház 2022–2023-as évadával – vigyázva a hagyományokra – a színház vezetése szeretne egy újfajta művészi irányt felvállalni. Ennek az új iránynak egyértelmű jelzései A szarvaskirály és az Imigyen szóla Louis de Funès című előadások, amelyek amellett, hogy szórakoztatóak, művészi vállalásukban és megvalósításukban is egy ígéretes, megújult színház alapkövei lehetnek.