Ilyen lenne a rezsiválság miatti teljes sötét

2022.10.21. 15:31
Interaktív improvizációs játékot indít a Vígszínház Lesz, ami lesz! címmel. Október 28-án tartják az első előadást, amely az alábbiakban látható bemutatkozó videó alapján nagyon szórakoztatónak ígérkezik.

Bach Kata, Brasch Bence, Halász Judit, Hegyi Barbara, Kovács Patrícia, Orosz Ákos, Ötvös András, Seress Zoltán és házigazdaként Rudolf Péter, a színház igazgatója szerepel majd az első, október 28-i előadásban.

Rendhagyó est

Az interaktív improvizációsest-sorozatukban minden hónapban egy rendhagyó estére hívják játszani közönséget. Ezen kivételes alkalmak a legkülönfélébb témákat járják körül, mindig más-más színészekkel, a legkülönfélébb játékszabályok szerint, de mindenképpen a nézők aktív közreműködésével. „Vágjunk bele együtt! Lesz, ami lesz!” – írják az ismertetőben.

A rezsiválság egy félmondat erejéig már A kastély című előadásban is megjelent – a hatalmas terekkel rendelkező Vígszínházban a várható számlák nagysága mindennel bizonnyal húsba vágó kérdés, ugyanis az improvizációs estjük bemutatkozó videójában is azt játsszák el, milyen lenne teljes sötétségben színpadra lépni.

„Csinálunk egy teljes sötétet, hogy hogyan mennek majd az előadások. Teljeset, ne vicceljünk”

– utasítja a fénytechnikát kezelő munkatársakat Rudolf Péter igazgató, utána pedig a nézők világítanak a mobiltelefonjaikkal.

„Ez tényleg az abszolút jelen idő, a jelen idő fülön csípése” – mondja Rudolf Péter a videóban, amelyben mások mellett feltűnik Hegedűs D. Géza és Stohl András is. A színészek láthatóan élvezik a játékot, és hát mit is lehet tenni a nehéz helyzetekben, mint nevetni rajta.