Kit Connor biszexuálisnak vallotta magát, de nem önszántából

2022.11.01. 13:48
Nem először érezte a nyomást a közösségi média követőitől, hogy nyilatkozzon szexuális identitásáról.

A Fülig beléd zúgtam című sorozat egyik főszereplője, Kit Connor a Twitteren coming outolt, és kiírta, hogy biszexuális – ám mindeközben erősen azt sugallta, hogy mindezt csak azért vallotta be, mert rákényszerítették.

Az angol színész, miután szeptemberben elköszönt a Twittertől, most mégis posztolt, és a következőket írta:

Visszatértem egy percre. Bi vagyok. Gratulálok, amiért egy 18 éves fiút kényszerítettetek, hogy kitálaljon. Szerintem néhányan nem értették meg a sorozat lényegét. Sziasztok.

Connor alakítja Nicket a Netflixen futó Fülig beléd zúgtam című sorozatban, amely két tinédzser fiú szerelméről szól. A színész korábban már utalt rá, hogy a közösségi média felhasználói olyan nyomást képesek gyakorolni, hogy azok is előbújnak, akik arra még nem állnak készen.

A színész, aki Az Úr sötét anyagai című tévés adaptációjában is szerepelt, májusban ezt tweetelte:

A Twitter olyan vicces. Úgy tűnik, néhányan itt jobban ismerik a szexualitásomat, mint saját magam…

Connor több kollégája is kiállt nyilvánosan a színész mellett, illetve akadtak rajongók is, akik a védelmükbe vették az erőszakos kommentelőkkel szemben a fiatal színészt. Egyikük például ezt írta:

A Fülig beléd zúgtam sorozat szereplői nem a barátaid vagy a családod. Nem ismered őket. Nincs jogod személyes információkat követelni róluk, hogy kielégítsd a kíváncsiságod. Semmihez sincs jogod, ez az ő életük.

A Netflixen 2022 tavaszán debütált képregénysorozat filmes adaptációja valószínűleg beváltotta a streamingszolgáltató számításait, ugyanis hivatalosan is berendelték előre a 2. és a 3. évadot is.