Jöhet a Lucy spin-off sorozata Morgan Freemannel

2022.11.01. 11:02
2014-ben mutatták be Luc Besson Lucy című filmjét Scarlett Johansson főszereplésével, itt ismerhettük meg a Morgan Freeman által alakított Samuel Norman professzort, aki köré, úgy tűnik, az alkotók fel szeretnék építeni a spin-offot.

Még 2014-ben mutatták be a Lucy című akciófilmet Scarlett Johansson főszereplésével. A rendező Luc Besson volt, aki ez előtt a film előtt is előszeretettel készített filmet erős női főhősökkel, és ez után a film után sem állt le ezzel a szokásával. A nevéhez köthető például a Nikita és Az ötödik elem című film, vagy például az Anna, amely egy orosz KGB-s gyönyörű gyilkológépről szól, aki kezébe akarja venni a saját életét, amit mindenki a saját kénye-kedve szerint használ.

A Lucy nem volt Besson legerősebb filmje, ahogy Johanssonnak sem ez lett élete kimagasló alakítása, ám a film világszerte több mint 460 millió dollárt hozott a kasszáknál, és ezzel minden idők legnagyobb bevételű francia gyártású filmje lett.

A Variety írta meg, hogy felmerült a Lucy spin-off sorozatának ötlete a Besson által alapított EuropaCorp és a Village Roadshow együttműködésében, és állítólag az eredeti szereplőgárdában is játszó Morgan Freemannel már előrehaladott tárgyalások zajlanak, ám a történetről egyelőre semmit nem árultak el.

A film története arról szólt, hogy Lucyt (Scarlett Johansson) arra kényszerítik, hogy csempéssze át a határon a hasába varrt szintetikus drogot. Ám a tasak megsérül, a szer pedig bekerül a éráramába, aminek hatására Lucy emberfeletti képességekre tesz szert. A lány Samuel Norman professzorhoz (Morgan Freeman) fordul segítségért, aki több évtizede foglalkozik az emberi agy és a benne rejlő lehetőségek feltérképezésével, és ő az egyetlen, aki meg tudja válaszolni, hová vezet mindez.

Luc Besson nemrég fejezte be a Dogman című film forgatását, amelynek főszereplője Caleb Landry Jones, aki tavaly Cannes-ban a legjobb színésznek járó díjat nyerte el a Nitram című filmért. Morgan Freeman legutóbb Anna Gutto Az utolsó utazás (Paradise Highway) című akciófilmjében szerepelt Juliette Binoche és Frank Grillo oldalán.