Minifesztivállal ünnepli születésnapját a főváros

2022.11.13. 18:41
Minifesztivállal készül Budapest születésnapjára öt fővárosi mozi, ahol stand-up-est, impró színház, filmpremier és koncertek is várják az érdeklődőket november 18-án, pénteken.

A Corvin moziban Litkai Gergely, Csenki Attila, Ács Fruzsina és Szupkay Viktor humoristák legviccesebb történeteiket osztják meg Budapestről, koncertet ad a Mayberian Oldschool és a Budabeats, a Budapest Retró-vetítések pedig visszarepítik a nézőket a főváros korábbi évtizedeibe.

A Toldiban premier előtt lesz látható a Larry című filmdráma, Bernáth Szilárd első nagyjátékfilmje Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs főszereplésével. Majd a Budapest Open Mic freestyle rapverseny országos döntője várja az érdeklődőket.  

A Puskinban a Momentán Társulat dolgozza fel Budapest történeteit és közhelyeit. A mozi fénykoráról szóló várostörténeti séta indul a Művész mozi bejáratától. Az épületben a BP Underground-filmek segítségével a fővárosi elektronikus zenei és hardcore/punk szcénát ismerhetik meg az érdeklődők.

Budapest múltját fotókon és beszélgetéseken keresztül idézi fel a Fortepan csapata a Tabán moziban.

A főváros születésnapját ünneplő programsorozat az Egy híján 150! című kétnapos rendezvénnyel kezdődik Pest, Buda és Óbuda egyesülésének 149. évfordulóján, november 17-én. Ugyanaznap a Zene éjszakája című programban a főváros legkedveltebb kocsmáiban, kávézóiban lépnek fel a Budapesti Fesztiválzenekar kamaraformációi.

Plakátkiállítás lesz a Városháza parkban, könyvtári nap a Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában, ahol vezetett séta és várostörténeti érdekességek is várják az érdeklődőket, de izgalmas programokkal készülnek a könyvtár tagintézményei is.