Képregényfesztivált tartanak Szegeden

2022.11.16. 14:14
Kiállítások, előadások, kerekasztal-beszélgetések, örömrajzolás, gyermekprogramok, klasszikus és legújabb kínálatukat bemutató kiadók várják azokat, akik szombaton ellátogatnak a szegedi Somogyi könyvtárba, ahol immár tizennegyedik alkalommal rendeznek képregényfesztivált.

A fesztivál látogatói a műfaj klasszikusai mellett a kortárs irányzatokkal és alkotókkal is megismerkedhetnek. Munka közben figyelhetik meg az érdeklődők a képregényrajzolókat, sőt társulhatnak az alkotáshoz.

A fesztiválon a látogatók találkozhatnak az idén fél évszázados alkotói jubileumát ünneplő Fazekas Attilával, a legnagyobb képregényes életművel rendelkező magyar grafikusművésszel, valamint a világhírű szerb képregényalkotóval, Alekszandar Zograffal.

Előadás hangzik el az irodalmi művek képes feldolgozásáról, a képregények mitológiateremtő tulajdonságairól, kulisszatitkokat hallhatnak az érdeklődők a Toldi – A malomkő árnyéka című képregény születéséről, és rendeznek kerekasztal-beszélgetést a női képregényhősökről.

A fesztiválhoz kapcsolódva több tárlat is nyílik: válogatás látható Szabó Zoltán Ádám képregényes szakíró gyűjteményéből, kiállítást rendeznek Fazekas Attila alkotásaiból, bemutatnak néhány rajzot a Toldi – A malomkő árnyéka című képregényalbumból, ahogy munkáival emlékeznek az idén nyáron elhunyt Sarlós Endrére is.

A szegedi Alliance Francaise és a Móra Könyvkiadó szervezésében kalandjátékra is várják a vendégeket, akik tündöklő Lutétia gyógyító druidái lehetnek, a földszinten pedig Quasimodo és magyar vizslájának szoborhasonmása várja a szelfizni vágyókat.  • Hírek
  • Megtakarítás