Csomagokat potyogtató mikulások szaladgálnak a városban

2022.11.30. 15:14
Mikulásfutást rendez december hatodikán az Esernyős. A Hagyj el egy mikuláscsomagot! eseménnyel összefonódva cél, hogy a résztvevők az útszakasz bizonyos pontjain elhagyjanak egy-egy mikuláscsomagot, amellyel valakinek a napját szépíthetik meg.

2022. december 6-án este hat órától rendez mikulásfutást az Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft. A céltáv egy nagyjából négy kilométeres szakasz, amely a Fő tértől, az Esernyős kávézójától indul. A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy hozzanak magukkal mikuláscsomagot, amelyet az útvonal egy számukra szimpatikus pontján helyeznek majd el, valamint írjanak hozzá egy-két sornyi tetszőleges üzenetet is, mint például:

Én egy elhagyott csomag vagyok. Azért hagytak el, hogy szebbé tegyem a napodat. Vigyél haza!

Maga az Esernyős is készül néhány mikuláscsomaggal, amelyeket azoknak szeretne adni, akik a futáson szívesen részt vennének, de csomag nélkül érkeznek.

Országos összefogás

A Hagyj el egy mikuláscsomagot! országos esemény, amelynek célja, hogy december hatodikán az ajándékozás jegyében valakinek szebbé tegyük a napját. A résztvevők szerte az országban hagynak el mikuláscsomagokat, játékokat vagy könyveket a parkokban, padokon, buszmegállókban, orvosi rendelőkben, bárhol, ahol sok ember jár, és megtalálhatják, ahol úgy vélik, ez örömet okozhat másoknak.

A szervezők továbbá arra kérik a résztvevőket – hogy nyomon tudják követni, mekkora összefogás kerekedhet az eseményből –, hogy aki teheti, töltsön föl róla egy képet az esemény Facebook-oldalára, valamint jelölje meg, hogy melyik településen és hány csomagot hagyott el. Mivel az elmúlt években több, ehhez hasonló esemény szerveződött az ország minden táján, arra kérik a szervezők az embereket, hogy hívják fel a csatlakozók figyelmét az országos akcióra, továbbá kérjék meg őket,

hogy a központi eseménynél is jelezzék részvételüket.

Az Esernyős, amely 2014 óta erősíti Óbuda kulturális életét, 2021 óta pedig a sport világát is igyekszik jobban behozni a városrészbe, az adventi időszak alatt Cipősdoboz-adománypontként is működik, így aki nem szeretne a futásban részt venni, de az adakozási kedv megvan benne, annak itt lehetősége nyílik egy cipősdoboznyi ajándékot eljuttatni a rászorulóknak.

A rendezvényre Mikulás-napon, december hatodikán (kedden) este hattól kerül sor. Az Óbudai Közösségi mikulásfutáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.