Bemutatta új logóját a Dreamworks

2022.12.04. 11:21
Új logót kapott a Dreamworks stúdió az ikonikus horgászó kisfiú helyett.

A Dreamworks logója, a holdkaréjban ülő, horgászó kisfiú sokak számára ikonikus. A stúdiót 1994-ben alapította Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg és David Geffen, maga a logó pedig Spielberg ötlete volt. A képet Robert Hunt illusztrátor készítette, aki saját gyermekét használta modellnek. 

A kép animációját George Lucas cége, az Industrial Light & Magic készítette, az aláfestő zenét pedig maga John Williams írta. A logót először a Z, a hangya című, 1998-ban készült animációhoz használták – írja a Magyar Narancs.

2004-ben változtattak a logón, a kisfiú immár léggömbökbe kapaszkodva repült a Holdig, ami aztán D betűvé változik a Dreamworksből. A következő módosítást 2010-ben hajtották végre, a kisfiú ekkor már az űrben horgászott. 

A cég a napokban mutatta be a legújabb logót: ebben a kisfiú útnak indul egy holdkaréjon „szörfözve”, és meglátogatja a cég legismertebb karaktereit, ezután pedig visszaérkezik a felhők közé – horgászni. A legismertebb karakterek között szerepelnek A rosszfiúk, az Így neveld a sárkányod, a Kung Fu Panda, a Bébi úr, a Trollok és a Shrek alakjai is. 

A 32 másodperces kisfilmet azonban többen is kritizálják a hossza miatt, illetve sokak hiányolják a kihagyott figurákat például a Madagaszkárból vagy épp a Szilajból.   • Hírek
  • Hírek