Hatalmas tömeget várnak a Szent István Bazilikánál

DMOHA20221119016
2022.12.13. 19:03
Tizedik alkalommal kerül sor a karácsonyvárás különleges eseményére, a Szent István Bazilika lépcsőjén való közös éneklésre vasárnap délelőtt 11 órától. Tardy László karnagy vezényli a kórust, melyhez hívják az adventi hangulat átélésére vágyó járókelőket, és azokat, akik már kiélvezték a Szent István téri karácsonyi vásár nyújtotta lehetőségeket.

Karácsonyi közös éneklést hirdettek a Szent István Bazilika lépcsőjére az ünnep előtti utolsó vasárnapra.

A napokban rekordszámú szavazattal lett Európa legjobb karácsonyi vására az Advent Bazilika. Az advent idején a vásár mellett alkalmat kínálnak mindenki számára, aki épp a Szent István Bazilika környékén jár, hogy néhány karácsonyi dal éneklésével átérezzék az ünnep meghittségét.

2011-ben indult ez az évente megrendezett esemény, melyet a koronavírus-járvány idejére fel kellett függeszteni.

A Tardy László karnagy vezetésével éneklő kórushoz bárki csatlakozhat, aki énekelve vagy akár dúdolgatva szeretné az ünnepi hangulatot sajátjának érezni.

Felcsendülnek a népszerű magyar énekek, valamint latin, német és angol karácsonyi dalok is.

Az elmúlt években jelentős volt a hallgatóság tábora is, akik egy része kifejezetten azért jött a Bazilikához, hogy meghallgassa az össznépi éneklést, amely idén advent 4. vasárnapján, december 18-án 11 órakor kezdődik és a déli harangszóval fejeződik be.

(Borítókép: A Szent István téri Advent Bazilika karácsonyi vásár 2022. november 19-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)