Meghalt Joseph Marley, Bob Marley unokája

20190806 zap m90 002
2022.12.28. 15:06
31 éves korában, feltehetően asztmaroham miatt meghalt Joseph Marley, Bob Marley unokája.

Joseph Marley 1991-ben született Stephen Marley fiaként, a család zenei örökségét ápolva belőle is már húszéves korára dalszerző-előadó lett. Egy Rolling Stone-interjúban a reggaezenész ekképp emlékszik vissza gyermekkorára:

Varázslatos volt látni, ahogy az emberek összegyűltek a házunk körül, és tanúja lenni annak, miként működik ez a folyamat. Amikor hazaérkeztem, mindig nekiláttam a házifeladatnak, de végül mindig elterelték a figyelmem, és azon kaptam magam, hogy a stúdióban leselkedem. Csak be akartam szaladni, megnézni mi történik, majd vissza.

Első dalát, a My Girlt 2010-ben jelentette meg, négy évre rá pedig debütáló, Comfortable című kislemeze is kijött. A zenész – aki Jo Mesa művésznéven alkotott – tinédzser korát Miamiban töltötte, a helyi egyetemen pedig stúdiótechnika szakon tanult. 

Feltehetően asztmaroham

A zenészre kocsijában találtak rá magatehetetlenül egy jamaicai újságíró, Abba Fitz-Henley szerint – számolt be róla a The National. Bár a zenész képviselői megerősítették a halálhírt a Rolling Stone-nak, további részleteket nem árultak el a körülményeiről. Az eddigi információk alapján halála kedden következett be az USA-ban. 

Később a Channels TV azonban asztmarohamként írta le a halál okát. Hivatkozásként egy miami szákhelyű rádiót említ, a WZPP-t. A Channels cikke szerint Jamaica miniszterelnöke, Andrew Holness együttérzését és támogatását fejezte ki Joseph Marley családja részére egy Twitter bejegyzésben. 

A zenész 31 éves volt.

(Borítókép: Joseph Marley. Fotó: Jeff Moore / ZUMA Wire / Northfoto)