Anthony Hopkins nyíltan beszélt az alkoholizmusáról

32748MJ-highres
2023.01.04. 17:41
Anthony Hopkins videóüzenetben kéri a szenvedélybetegséggel küzdőket, hogy ne engedjenek a nehézségeknek.

Az Oscar-díjas színész nemcsak az új év beköszöntét ünnepelte legújabb videóüzenetében, hanem azt is, hogy 47 éve nem nyúlt pohárhoz.

A 84 éves Hopkins az Instagram-profilján közzétett, év végi videóüzenetben többek között a szenvedélybetegséggel küzdőket is megszólította, és arra kérte őket, hogy ne engedjenek a nehézségeknek, és reménykedjenek.

Példaként hozta fel, hogy ő is „alkoholizmusból felépült ember”. Felidézte a „kétségbeejtő helyzetet”, amelybe 47 évvel ezelőtt került, mielőtt kijózanodott, és amikor valószínűleg már nem volt sok hátra az életből.

Egy nap el kellett ismernem, hogy valami nagyon nincs rendben velem

– magyarázta.

Nem tudta, hogy létezik valamiféle mentális, fizikai és érzelmi állapot, amelyet alkoholizmusnak vagy függőségnek neveznek.

Nem vagyok szakértője a drogoknak, nem vagyok szakértője semminek, nem tudok semmit, csak azt tudom, hogy felfedeztem egy olyan életet, ahol senki sem zaklat.

Arra is megkérte az érintetteket, hogy szükség esetén beszéljenek valakivel, és mindenekelőtt ne szégyelljék, inkább legyenek büszkék magukra.

Az Index korábban arról is írt, hogy A bárányok hallgatnak sztárja rossz döntést hozott volna, ha több mint tíz évvel ezelőtt visszavonul. A 84 éves színész ugyanis már azelőtt tervezte, hogy felhagy a színészettel, mielőtt megkapta volna a Thor című filmben Odin szerepét.

Már épp fel akartam adni, tényleg

– nyilatkozta korábban Hopkins, akit a Thor rendezője, az Oscar-díjas Kenneth Branagh keresett meg. Ahogy a színész kifejtette, Branagh hozzáállása és őszinte lelkesedése ragályos, mindenkiből a legjobbat hozza ki.

Amíg az egészsége engedi

Egy tavalyi interjúban Hopkins arról beszélt, hogy egyelőre nem tervez felhagyni a színészkedéssel, mivel nagyon élvezi, bár a felesége aggodalmát fejezte ki ezzel kapcsolatban.

A feleségem, Stella aggódik az egészségem miatt, és egyszer azt mondta: addig akarod csinálni, amíg feldobod a talpad? Mire én így válaszoltam: azt hiszem, hacsak az egészségem nem adja fel előbb

– fejtette ki a színész, aki igazi szenvedélyének tartja a színészkedést.

A színész gyakran oszt meg vicces képeket és videókat követőivel Instagram-oldalán, láthatjuk, hogy jól elfoglalja magát: fest, zongorázik, és arra is volt példa, hogy táncra perdült. Még TikTok-profilt is csinált. 

(Borítókép: Anthony Hopkins 2022. március 27-én. Fotó: Patrick T. FALLON / AFP)