Trump megtámadta a BBC-t

judd trump
2023.01.12. 19:09
Judd Trump korábbi snookervilágbajnok keményen nekiugrott a BBC új sportkommentátorainak, akiknek szerinte „el kéne végezniük a házi feladatukat”, mielőtt nekilátnának a közvetítésnek.

Miután elülni látszik a tavalyi heves vita arról, vajon átesett-e hajbeültetésen, a jelenleg kifejezetten decens frizurát viselő Trump 2023. január 11-én, szerdán megkezdte az idei The Masters-sorozatot. Bár az első fordulót 6:5 arányban megnyerte Ryan Day ellen, a versenyt élőben közvetítő BBC tudósítói csapatának teljesítményével elégedetlen.

A sportoló erős szavakkal illette a közvetítésben bekövetkezett stílusváltozást, holott más területen egyáltalán nem idegenkedik az átalakítástól. Nyilván nem véletlenül becézik 100 frizurának, hiszen a sporton túli ismertségét excentrikus és gyakran változó hajviseletének is köszönheti.

Nem eléggé naprakészek a snookerben?

Trump úgy érzi, hogy az új kommentátorok nem elég naprakészek a sportág eseményeivel kapcsolatban, ezért nem alkalmasak arra, hogy megfelelő mélységben tájékoztassák a csatorna nézőit – írja az Express.

Egyszerűen szomorú, hogy néhány ember a BBC-nél nem végzi el a házi feladatát, így fogalmuk sincs arról, hogy mi is történik valójában. Ilyen egyetlen más sportágban se fordulhat elő. A golfban, a teniszben mindenki pontosan ismer minden egyes tényt, eredményt, ami abban az évben történt. Úgy érzem, hogy ezeknek az embereknek keményebben kéne dolgozniuk azért, hogy megfelelően közvetítsék a játékot.

– nyilatkozta a korábbi világbajnok a Snooker Scene Magazinnak.

Trump szerint a snookerlegendának számító John Virgo, akit harminc év után cserélt le a BBC, tökéletesen látta el a feladatát: „mindent tud a sportról, és a hangja is csodálatos”.

Virgo tavaly jelentette be, hogy az idei világbajnokság után nagynevű kollégájával, Dennis Taylorral együtt elbúcsúznak a BBC kommentátorcsapatától. A csatorna döntése, hogy fiatal hangokra cseréli a klasszikus profikat, komoly felzúdulást váltott ki a snookerrajongók körében.

(Borítókép: Judd Trump. Fotó: Dave Howarth / Anthony Devlin / Justin Setterfield / Getty Images)