Már csak kettőt kell aludni, és akkor három napig hallható, majd örökre

7950094216119225631 HUSZ5027
2023.01.13. 11:57
A Kollár-Klemencz Kamarazenekar A folyó című új albuma 2023. január 15-én jelenik meg az oltalom.hu oldalon.

A Kollár-Klemencz Kamarazenekar az új lemez dalszövegeiben társadalomérzékenységét viszi tovább, ám az alkotó ennél tovább lép, és a konkrét megjelenésével is támogatja a rászorulókat.

Így AZ ÚJ ALBUM ELŐSZÖR AZ OLTALOM.HU OLDALÁN 2023. JANUÁR 15-ÉN 10.00-KOR JELENIK MEG.

Ám ott csak három napig lesz elérhető, aztán válik nyilvánossá a zenemegosztó felületeken.

Kollár-Klemencz Kamarazenekar
Fotó: Kollár-Klemencz Kamarazenekar

Az erdőből táplálkozó album

A karitatív civil szervezet évtizedek óta segíti a lelki és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott, veszélyeztetett embereket. Kollár-Klemencz László szándéka az, hogy azok a kattintások, amelyek az első napokban feltornyosulnak egy új lemez megjelenésénél, olyan helyre menjenek, ahol erre igazán szükség van, s az ebből esetlegesen adódó támogatásokra.

Talán hozzájárulunk ezzel, hogy kevesebben fagyjanak meg a tél legnehezebb időszakában az utcákon

– mondja a szerző.

„A folyó egy olyan album, amelyben a szövegek leginkább az önmagunkkal való kapcsolatot boncolgatják” – mondta Kollár-Klemencz László hamarosan megjelenő, A folyó című albumáról az M2 Petőfi TV-nek.

Az élet folyamatos változásai, az élethez való alkalmazkodásunk, annak folyamatos változásai, elfogadása, nem elfogadásaira a folyó a legjobb metafora, amely a végén úgyis belefolyik a tengerbe.

A zenész a természet közelségét lételemének tartja, nemcsak az alkotásban, hanem a hétköznapokban is. Úgy hiszi, minden szempontból az erdőből táplálkozik, az energiáját onnan meríti, sokszor dalainak témáit is.

Minden a természethez kötődik

Elmondása szerint ehhez minden hozzátartozik: az újévi disznóvágás, a lovak, az állatok, akikkel körül vagyunk véve, a mindennapi munka, ami szintén a természethez kötődik.

Kollár-Klemencz Kamarazenekar
Fotó: Kollár-Klemencz Kamarazenekar

Megjegyezte, talán egy albummal sem dolgozott ennyit.

Gyakorlatilag az egész 2022-es évet A folyó lemezzel töltöttem.

Kollár-Klemencz László az elmúlt évben búcsúzott Kistehén zenekar frontembereként is többször támogatott olyan kezdeményezéseket, amelyek a rászorulók terhein próbálnak enyhíteni. A 2010-es évek elején jelentkezett személyes hangvételű, akusztikus hangszerelésű, szövegcentrikus dalokkal a Kistehén mellett, ezeket a Kollár Klemencz Kamarazenekarral szólaltatja meg.

Amíg az új lemez megjelenésére várunk, hallgassuk meg a zenekar egy korábbi, Ég az erdő című albumát:

(Borítókép: Kollár-Klemencz László 2019. március 29-én. Fotó: Huszti István / Index)