Ezek lettek a kritikusok kedvenc filmjei

afp.com-20230116-PH-GTY-1456687767-highres
2023.01.16. 15:01
Vasárnap kiosztották a Critics Choice Awards-díjakat.

Brendan Fraser meghatódva vette át a legjobb színésznek járó díjat a Critics Choice Awardson A bálna című filmben nyújtott szerepéért. Fraser Darren Aronofsky rendezőhöz címezte beszédét. A múmia című filmmel hírnevet szerző színész A bálnában egy túlsúlyos, depressziós férfit alakít, játékáért pedig valószínűleg Oscar-jelölést is kap. A férfi színésztársait – Hong Chau-t és Sadie Sinket – is méltatta.

A Critics Choice nyertesei között volt Cate Blanchett is, aki a legjobb színésznőnek járó díjat kapta a Tár című filmben nyújtott alakításáért, amelyben egy maximalista karmestert formált meg. Öt díjat, köztük a legjobb filmért járó szobrot is a Minden, mindenhol, mindenkor című sci-fi nyerte el.

A legjobb mellékszereplő járó díjat Ke Huy Quan, míg a legjobb rendező díját Daniel Kwan és Daniel Scheinert vehette át.

Csalódott britek

A múlt heti Golden Globe-gálán taroló A sziget szellemei most üres kézzel tért haza. A két főszereplő, Colin Farrell és Brendan Gleeson ott sem volt az ünnepségen, állítólag mindketten koronavírusosak lettek.

A britek közül egyedül Daniel Radcliffe nyert, ő a legjobb televíziós minisorozat/film színész kategóriájában a Weird: The Al Yankovic Storyban nyújtott alakításáért. 

A televíziós kategóriákban az Abbott Általános Iskola és a Better Call Saul vitte el a pálmát. A legjobb idegen nyelvű film az RRR lett, míg Jeff Bridges kapott életműdíjat, Janelle Monae pedig hetedszerre nyerte meg a SeeHer-díjat – utóbbit a nemek közötti egyenlőségért harcoló nők kapják.

(Borítókép: Brendan Fraser 2023. január 15-én. Fotó: Emma McIntyre / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP)