Készül Michael Jackson életrajzi filmje, kiderült, ki alakítja a pop királyát

GettyImages-452086132
2023.01.31. 07:03
Michael Jacksont a néhai énekes 26 éves unokaöccse, Jaafar Jackson fogja alakítani a Lionsgate Antoine Fuqua rendezésében készülő életrajzi filmjében. Fuqua most az Instagramon erősítette meg a hírt. A férfi Michael Jackson testvérének és a The Jackson Five tagjának, Jermaine Jacksonnak a fia. Jaafar Jackson 12 éves kora óta énekel és táncol.

Az Emancipation rendezője már aláírta a szerződést a következő Michael Jackson-film munkálataira, amelynek forgatókönyvét John Logan írta. A film producere Graham King, aki a Freddie Mercuryról szóló, nagy sikerű Bohemian Rhapsodyt készítette. A GK Films Jackson hagyatékának végrehajtóival, John Brancával és John McClainnel közösen fogja elkészíteni az alkotást − írta meg a Deadline

Eddigi munkái alapján a fiatalembernek megfelelő hangja és mozgása van ahhoz, hogy képes legyen eljátszani nagybátyját. A film nem zárkózik el Jackson élete ellentmondásainak bemutatásától, beleértve a pedofilvádakat is, amelyek végigkísérték az utolsó éveit egészen a 2009-ben, 50 évesen bekövetkezett haláláig, amelyet egy nyugtatókoktél hatására kapott szívmegállás okozott.

Michael Jackson ügynökségének részvétele biztosítja Jackson zenei katalógusának használatát. A King és az Oscar-díjra jelölt Gladiátor forgatókönyvírója, Logan korábban Martin Scorsese rendezővel közösen dolgozott az Aviátor című filmben, amelyben Leonardo DiCaprio játszotta Howard Hughes különc milliárdost. 

(Borítókép: Jaafar Jackson 2014. július 12-én. Fotó: Araya Diaz / Getty Images for REELZ)