Az Operettszínház művésze is megpályázza a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói posztját

D  EP20220506005
2023.02.07. 14:00
Peller Károly, az Operettszínház táncos-komikusa lesz Barnák László egyik kihívója.

Vasárnap este operettgálát rendeztek Szegeden az IH Rendezvényközpontban, az egyik szervező Peller Károly volt. Az est végén elhangzott: a Budapesti Operettszínház művésze is megpályázza a főigazgatói állást – írja a Színház online. Az Index keresi Peller Károlyt az ügyben.

Barnák László és Gyüdi Sándor határozott idejű vezető állású munkaviszonya 2023. június 30-án jár le a Szegedi Nemzeti Színház és Szegedi Szimfonikus Zenekar élén, éppen ezért a vonatkozó törvényeknek megfelelően a 2022. december 16-i közgyűlésen a képviselők arról is döntöttek, hogy pályázatot írnak ki a posztokra.

A posztot 2023. július 1-jétől tölti majd be a megválasztott szakember.

Jelenleg zárva tart

Szeged önkormányzata korábban arról döntött, hogy 2023. január 1-jétől március 3-ig a Szegedi Nemzeti Színház Nagyszínházának épületét, míg január 1-jétől február 15-ig a Kisszínházát zárva tartják – mondta Barnák László. A Szegedi Nemzeti Színház igazgatója hozzátette: a Reök-palota, a Regionális Összművészeti Központ is bezár, hiszen ez is a színház intézményeihez tartozik – írta meg korábban az Index.

A három intézmény bezárásával több mint százmillió forintot takaríthatnak meg, hiszen a gáz ára a kilencszeresére, míg az áram ára január 1-jétől várhatóan a hétszeresére, de akár a tízszeresére is nőhet a színházban. Mivel a zárva tartó színházban előadásokat sem tudnak tartani, bevételük sem lesz. Ráadásul a város több intézménye is zárva tart a téli időszakban, tehát más helyszínt sem tudnak találni az előadásokhoz.

Ez nem tart vissza minket attól, hogy dolgozzunk, hogy készüljünk

– mondta Barnák László azInfoRádiónak .

(Borítókép: Peller Károly játszik Musztafa bej szerepében Ábrahám Pál Bál a Savoyban című revüoperettjének próbáján a Soproni Petőfi Színházban 2022. május 6-án. Fotó: Filep István / MTI)