John Cleese negyven év után újraindítja a Waczak szállót

GettyImages-86431773
2023.02.08. 14:27
John Cleese, aki Basil Waczak szerepét játszotta, visszatér, lányával, Camilla Cleese-szel együtt írja a történetet és játssza a főszerepet.

A BBC2-n 1975-ben és 1979-ben bemutatott két sorozatban a szállodatulajdonos és felesége, Sybil életét követhették nyomon, amint megpróbálták életben tartani vállalkozásukat és házasságukat. Az új sorozat azt vizsgálja majd, hogy a cinikus és szarkasztikus Basil hogyan igazodik el a modern világban − írta meg a BBC.

A Castle Rock Entertainment kedden jelentette be, hogy szerződést kötött Cleese-szel a tévésorozat visszatéréséről. Az új sorozat szerint Basil és lánya összefog, hogy egy butikhotelt üzemeltessen.

A Waczak szállót a Radio Times magazin televíziós szakértőkből álló zsűrije 2019-ben minden idők legjobb brit szitkomjának választotta.

Az új sorozatban Rob Reiner és Michelle Reiner színész, Matthew George rendező és producer, valamint Derrick Rossi vezető producer fog részt venni. 

A rendező elmondta, hogy megszállottja az eredeti sorozatnak, és a Cleese-szel és lányával való találkozás élete egyik nagy pillanata volt.

Annyiszor megnéztem, hogy már nem is számolom. Arról álmodtam, hogy egy nap részt vehetek a történet folytatásában. Most ez valóra vált

− mondta. 

Reiner legendának nevezte a Monty Python egykori tagját. „Már a gondolatától is nevetnem kell, hogy együtt dolgozhatom vele” − mondta. 

A BBC nem értette a viccet

2020-ban Cleese-nek vitája volt a BBC-vel, miután a csatorna ideiglenesen eltávolította a sorozat egyik klasszikus epizódját rasszista elemek miatt.

Az 1975-ös, A németek című epizódban Gowen őrnagy karaktere rendkívül sértő szavakat használt, Basil pedig kijelentette, hogy „ne említsd a háborút”.

Cleese kritizálta a döntést, mondván:

Reméltem volna, hogy valaki a BBC-nél megérti, hogy az emberi viselkedésből kétféleképpen lehet viccet csinálni. Az egyik, hogy közvetlenül támadjuk. A másik az, hogy valaki, aki nyilvánvalóan egykarikatúra, pont úgy viselkedik.

A UKTV streamingszolgáltatás ideiglenesen eltávolította az epizódot, majd a „sértő tartalomra és nyelvezetre” való figyelmeztetéssel visszaállította.

Az eredeti sorozat írói Cleese és Connie Booth volt.

(Borítókép: Prunella Scales, John Cleese, Connie Booth és Andrew2009 májusában a Waczak szálló díszletében. Fotó: Tim Whitby / Getty Images Hungary)

   • Hírek
  • Árfolyam