Ennyit keresnének a sztárok, ha az eredeti szakmájukban dolgoznának

9PV3XG-highres
2023.02.10. 13:38
Vajon hány évet kellene dolgoznia Vilmos hercegnek, hogy összeszedje mostani vagyonát? Emma Watson meg tudna élni angol szakos diplomájából? Ken Jeong orvosként sem panaszkodhatna? Íme 27 celeb, aktuális éves keresetük, valamint anyagi kilátásuk eredeti szakmájuk alapján.

Huszonhét sztár fizetését vizsgálta meg a Reboot a legutóbbi felmérésében. Az online méréseket végző cég kinyomozta, hogy eredeti végzettségük szerint mennyit keresnének az említett hírességek, illetve mennyi idő alatt keresnék meg mai vagyonukat.  

Évezredekbe telne

A Coldplay énekese, Chris Martin végzett a képzeletbeli dobogó tetején. A vizsgált hírességek közül neki telne a legtöbb időbe megkeresni jelenlegi vagyonát, ha az egyetemi végzettségéhez kapcsolódó szakmában dolgozna. A brit énekes a londoni University College-ban szerzett diplomát, ókori kultúrákra specializálódott, így valószínűleg múzeumi kurátor lenne.

Becslések szerint idén 45 264 eurós éves fizetést kapna, vagyis még 3293 évig kellene dolgoznia ahhoz, hogy elérje jelenlegi nettó vagyonát.

A második helyen Vilmos herceg végzett. Jelenlegi nettó vagyona 100 millió dollár, 2023-ban a legtöbb, földrajz szakos diplomával rendelkező munkavállaló átlagosan 37 342 eurót keres 17 évnyi munkaviszony után. Ha Vilmos herceg más családba született volna, akkor valószínűleg 2494 év kellene ahhoz, hogy olyan gazdag legyen, mint most. 

A harmadik helyen Emma Watson színésznő áll, aki a Brown Egyetemen végzett angol irodalom szakon. Az angol diplomájával, a naplóírás és az olvasás iránti szenvedélyével az oklevél megszerzése után író lehetett volna, idén potenciálisan 35 080 eurós fizetéssel. Ez azt jelenti, hogy 2257 évre lenne szüksége ahhoz, hogy elérje ugyanazt a nettó vagyont, mint amennyije most van. Ő azonban (szerencsére) a színészi pályán kötött ki…

Potenciális keresetek

Vannak azért olyan sztárok is, akik eredeti végzettségük alapján sem mennének csődbe. 

Ken Jeong amerikai színész és komikus évi 178 ezer eurót kereshetne, ha az eredeti szakmájában helyezkedne el, és az orvosi pályát választaná: ez a legmagasabb az összes vizsgált híresség képzeletbeli keresete közül.

Mayim Bialik amerikai színésznő végzett a második helyen, aki az UCLA-n szerzett doktori fokozatot idegtudományból: egyetemi képesítésével manapság 151 ezer eurónyi összeget tudna bezsebelni, ami igen szép összeg.

A harmadik helyen 2 Chainz rapper áll, aki az Egyesült Államokban klinikai pszichológusként körülbelül 97 806 eurót keresne a pszichológia szakon szerzett diplomájával.

A teljes felmérést itt tekintheti meg.

(Borítókép: Emma Watson 2021. október 17-én. Fotó: JUSTIN TALLIS / AFP)