Új Gyűrűk Ura-filmeket készít a Warner Bros.

2023.02.24. 11:24
Az új adaptáció más témákkal érkezik, nem ragaszkodik a Peter Jackson által rendezett, 2001 és 2003 között elkészült filmek tematikájához.

 J. R. R. Tolkien angol író világhírű regényei, A Gyűrűk Ura és A hobbit alapján készít filmet az amerikai Warner Bros. tulajdonában álló New Line Cinema filmstúdió.

A nagyszabású projektet Mike De Luca és Pam Abdy, a Warner Bros. filmrészlegének új vezetői jelentették be, akik arról beszéltek, hogy 

a stúdió nem feltétlenül a Peter Jackson rendezésű, 2001 és 2003 között elkészült filmekben feldolgozott témákhoz fog visszanyúlni.

Szerintük ugyanis a Tolkien által megálmodott hatalmas és komplex világ nagyrészt máig felderítetlen a filmvásznon – írta a The Guardian online kiadása.

Peter Jackson filmtrilógiája világszerte csaknem 3 milliárd dolláros bevételt hozott, a harmadik rész, A király visszatér 11 Oscar-díjat kapott.

A Tolkien-univerzummal kapcsolatos jogok többsége 2022 óta a svéd Embracer Group nevű, videójátékokat gyártó médiaholding tulajdonában van. Azt még nem hozták nyilvánosságra, hogy a Warner Bros. pontosan milyen megállapodást kötött a céggel.

Lee Guinchard, a holdinghoz tartozó Embracer Freemode vállalat vezérigazgatója elmondta, izgatottan várják a többéves együttműködést a New Line Cinema filmstúdióval, és abban bíznak, hogy egészen új és megkapó módon tudják majd visszahozni Tolkien világát a filmvászonra.

Tisztában vagyunk azzal, hogy az emberek mennyire nagy becsben tartják a trilógiát. A New Line Cinema és a Warner Bros. Pictures ezért tiszteleg a múlt előtt, azonban mégis a jövőbe tekint, és a lehető legmagasabb minőségben szeretne alkotni valami újat

– mondta Guinchard.

A Gyűrűk Ura és A hobbit filmek világára épülő animációs film jövő áprilisban várható a mozikban, amelyet szintén az eredeti trilógiákat jegyző New Line Cinema, valamint a Warner Bros. Animation készít. 

A The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim története nagyjából 260 évvel A Gyűrűk Ura-trilógia ideje előtt játszódik, és a Helm-szurdok, valamint a vár névadója, Helm Hammerhand áll a középpontjában.