A világ legjobb arcfelismerője is megszólalt Maddie McCann ügyében

GettyImages-76791362
2023.02.24. 20:30
A neves portrékészítő, Simon Malik lerajzolta, hogyan nézhet ki Madeleine McCann 18 évesen.

Simone Malik képeket készített arról, hogyan kell kinéznie Madeleine McCannnek most, 18 évesen, miközben az eltűnésével kapcsolatos rejtély továbbra is tart.

Így néz ki most Madeleine McCann egy különleges arcfelismerő képességgel rendelkező portrékészítő szerint. 

 

Arcfelismerőként tudom, hogy az arca és az orra így nézhet ki. Úgy hiszem, ez alapján könnyebb lesz megtalálni, ha életben van. És reméljük, hogy így van 

– nyilatkozta Simone Malik a Dailystarnak.

Ő meg ő is azt állítja

Mint arról korábban az Index beszámolt, hosszú évek után sem lelhetnek békére Madeleine McCann szülei. A hároméves korában eltűnt kislányt a hatóságok szerint valószínűleg meggyilkolták, az évek során mégis rengeteg fiatal lány jelentkezett azt állítva, hogy ő a gyermek, akinek 2007-ben Portugáliában nyoma veszett.

Hiába veszett nyoma már több mint 15 éve, továbbra is rengeteg a homályos részlet a 2007. május 3-án Portugáliában eltűnt Madeleine McCann ügyében. Az évek során rengeteg elmélet merült fel, melyek többsége szerint a hároméves korában eltűnt kislány már biztosan nem él, akik elrabolták, valószínűleg meggyilkolták őt.

Az ügy legfőbb gyanúsítottja jelenleg egy német pedofil, Christian Brückner – bár róla tavaly több tanú is azt állította, hogy nem követhette el a gyilkosságot. Ezt a narratívát az támasztaná alá leginkább, ha az eltűnt lány hosszú évek után épségben előkerülne, amelynek bizonyítására azóta többen is kísérletet tettek. A Daily Mirror szerint egy 2016-os jelentésben az áll, hogy 101 különböző országból majdnem 9 ezer alkalommal jelentették be, hogy megtalálták Madeleine McCannt, vagy tudni vélik, ki lehet az.

Pontosan ugyanezt állítja a múlt héten feltűnt 21 éves lengyel Julia Faustyna vagy más néven Julia Wendell is, aki részben arra alapozza állítását, hogy akárcsak az eltűnt kislánynak, neki is pontosan ugyanolyan barna folt van az íriszén, és pontosan ott, ahol McCann-nek volt. 

Simone Malik alaposan megvizsgált néhány kulcsfontosságú arcvonást, amelyek alapján megállapította, hogy Julia Wendell nem Madeleine McCann.

Úgy vélem, hogy ő nem Madeleine McCann. Szerintem a DNS-vizsgálat az egyetlen, ami az igazát bizonyíthatja. Amikor ez megtörténik, Maddie szülei csak akkor nyugodhatnak meg a pokoli, évek óta tartó bizonytalanság után.

Legutóbb 2021-ben történt rémesen hasonló eset Julia Wendelléhez, akkor egy Maddie néven regisztrált nő állította azt TikTok-videójában, hogy ő az eltűnt lány, arra hivatkozva, hogy abban az időpontban, amikor Madeleine-nek nyoma veszett, ő is néhány kilométerre onnan nyaralt. Igen ám, de 2021-ben még csak 18 évesnek kellett volna lennie McCann-nek, három évvel fiatalabbnak, mint a TikTok-felhasználónak, aki szintén bevallotta, hogy csak szórakozásból és követők gyűjtése érdekében készítette el a tartalmat. 

(Borítókép: Handout / Getty Images)