Hollywood csúcsára tör a mélyből felkapaszkodó Brendan Fraser

2023.02.28. 10:23
Brendan Fraser, akit most Oscar-díjra jelöltek A bálna című filmben nyújtott alakításáért, aláírt a Creative Artists Agency (CAA) nevű művészügynökséghez, miközben karrierje újjáépítésén dolgozik. Az ügynökség korábban többször is képviselte őt, többek között a 2000-es és a 2010-es évek elején.

Fraser az elmúlt két hónapban ügynökségi képviselet nélkül maradt. A források szerint a színész január elején hagyta el a Gersh nevű ügynökséget, körülbelül öt hónappal azután, hogy ügynöke, Stephen Hirsh nyugdíjba vonult, írja a Deadline.

Fraser az 1990-es évek végének és a 2000-es évek elejének egyik legnagyobb akciósztárja volt, a nevét mindenki megjegyezte A múmia-filmek miatt, de Az őserdő hőse is hozzájárult a színész ismertségéhez.

A 2000-es évek elején aztán Fraser mentálisan és fizikailag is összetört, elmondása szerint 2003-ban szexuálisan zaklatta őt Philip Berk, a Hollywood Foreign Press Association korábbi elnöke.

Emiatt Fraser depresszióssá vált, amin nem segített, hogy a harmadik A múmia-film után éveken át szorult kórházi kezelésekre, annyira megviselte a testét a fizikai igénybevétel a forgatáson.

Most viszont újraindul a karrierje A bálna című filmmel. Az alakításáért Fraser többek között elnyerte a Critics Choice és a SAG díját is.