Forgács Gábor: Rákos vagyok mind a mai napig

2023.03.19. 21:17
A színész a Ridikül című műsorban beszélt betegségéről, valamint arról, hogy mindig is pozitív ember volt, mert folyton olyan dologgal foglalkozik, amiben örömét leli. Így a betegségével is pozitívan nézett szembe.

Még 2020-ban diagnosztizáltak rákot Forgács Gábornál, aki azóta több műtéten is átesett. A színészt később még egyszer műtötték. Az operációt követően néhány hónappal azonban újabb nehézség jött az életébe, miután megfertőződött a koronavírussal.

A színész-humorista most kifejtette, hogy az egész élete csodálatosan alakult. Nagy dolognak tartja, hogy komolyabb betegség nélkül élt le 72 évet, amíg a rákot nem diagnosztizálták nála.

Nem az számít, hogy valamit megszerezzen az ember, hanem az odavezető út

– mondta. Majd arról beszélt, hogy akkor boldog, amikor megkeresik egy feladattal, mert érzi, hogy szükség van rá. Azt is elárulta, hogy családja van, és munkával is ellátják, így sokszor boldog a leghétköznapibb helyzetekben is.

„Szerencsére csodálatosan alakult az életem, mert mindig azt csinálhattam, amit szeretek. Irodagép-műszerész éppúgy szerettem lenni, mint országot-világot járó előadó vagy színházban játszó színész, és azt is szeretem, amit most csinálok, szinkronizálok, narrálok” – mondta Forgács Gábor.

A színész a pozitív szemléletét akkor is megőrizte, amikor kiderült a betegsége.

Rákos vagyok mind a mai napig. Elég későn, 72 éves koromban jött ez a betegség. Nagy dolog, hogy az ember leél úgy 72 évet, hogy szinte semmi baja nincs. Aztán jött ez a betegség, és persze kellemetlen az első pillanatban, mikor közlik az emberel a diagnózist, de ettől nem vagyok hajlandó búskomorságba esni. Abból indultam ki, hogy majd segítenek rajtam, és persze én is mindent megteszek a gyógyulásért. És valóban így lett, három orvoscsoport mindent elkövetett azért, hogy most itt ülhessek

– fogalmazott a műsorban, amiről a Híradó.hu számolt be.