Meghalt Halász Judith opera-énekesnő

2023.03.22. 17:22
Halász Judith a bécsi operaház tagja volt, ahol olyan híres szerepeket énekelt, mint Papagena Mozart A varázsfuvola című operájában vagy Woglinde Wagner A Rajna kincse és az Istenek alkonya című zenedrámájában.

Még múlt héten halt meg Halász Judith Bécsben élő magyar származású opera-énekesnő, aki saját oldalán Judith Halászként hivatkozott magára. A halálhírt férje tette közzé közösségi oldalán.

Judith Halász a bécsi operaház tagja volt, ahol olyan híres szerepeket énekelt, mint Papagena Mozart A varázsfuvola című operájában vagy Woglinde Wagner A Rajna kincse és az Istenek alkonya című zenedrámájában.

A Színház.online összesítése szerint az énekesnő rendszeresen fellépett fesztiválokon, koncertezett többek közt Japánban, Kanadában, Svédországban, Finnországban, Görögországban, Németországban, Spanyolországban, Svájcban és Olaszországban. Emellett operafelvételei is elérhetők, mint a Figaro házassága a Nicolaus Esterházy Sinfoniával közösen készített lemezen vagy a Bécsi Kamaraopera Varázsfuvola-felvétele.

Az énekesnő 2001 és 2003, valamint 2007 és 2008 között volt tagja a bécsi opera társulatának, majd szabadúszóként folytatta karrierjét. Édesapja, Michael Halász a bécsi operaház rezidens karmestere volt 1991-től 2011-ig.