Korábban még nem látott videó érkezett A besúgóból

2023.03.24. 09:45
Március óta újra elérhető A besúgó című sorozat, ami tavaly áprilisban debütált az HBO Max felületén, viszont alig három hónappal később eltűnt a felületről. Ma már a SkyShowtime-on nézhető, ennek örömére pedig új videót kaptunk a sorozat szereplőivel.

Tavaly ilyenkor egész Budapest tele volt A besúgó című sorozat plakátjaival, ám az áprilisi bemutatót követően szinte hideg zuhanyként jött a hír; a sorozat lekerült az HBO Max felületéről.

Eleinte senki sem értette, hogy mi történt, majd kiderült, hogy Amerikában a Warner Bros. Discovery spórolási okokból rengeteg tartalmat távolított el streamingfelületekről, és az HBO beszüntette Közép-Európában a saját gyártású fikciós tartalmak készítését. A besúgó alig három hónapig volt (legálisan) elérhető, mégis nagyon sok emberhez elért.

Rengetegen fejezték ki csalódottságukat, hogy szerették a sorozatot, vagy csak meg akarták nézni, de már nem volt rá lehetőségük. Majd egyfajta deus ex machinaként a SkyShowtime bejelentette a közép-európai régiókra való terjeszkedését, és mint egy mentőcsónak, A besúgót az első között mentették ki az eltűnt tartalmak tengeréből. Így március közepétől újra nézhető a sorozat, és bár semmi információ arról, hogy vajon folytatódik-e Demeter Geriék története, minden okunk megvan bizakodni.

Most újfent a semmiből érkezett egy videó, ami elsőre úgy tűnik, mintha a sorozat folytatása lenne:

besúgó

A besúgó négy főbb szereplője, Demeter Geri (Váradi Gergely), Száva Zsolt (Patkós Márton), Szabó Kata (Szász Júlia) és a seftelős kádergyerek, azaz Dugovics Máté (Varga Ádám) várakozik kifejezetten feszülten, majd egyesével bemennek Kiss Imre tartótiszt (Thuróczy Szabolcs) irodájába, ahol megkezdődik a kihallgatásuk.

Legalábbis elsőre a szituáció mindenképp annak tűnik, majd kiderül, hogy a videó egy ötletes promó arról, hogy a sorozat újra elérhető a SkyShowtime felületén.

Felkerestük a sorozat író-rendezőjét, Szentgyörgyi Bálintot, aki a következőket nyilatkozta lapunknak a visszatérésről:

Abban a pár hónapban, amíg a Besúgó első évada nem volt legálisan látható, a csapat csak még jobban összezárt és még közelebb kerültünk egymáshoz. Boldogan várjuk vissza a közönséget a Kilián kollégiumba, hogy újra felfedezze az első évadunkat, vagy ha még nem találkozott velünk, akkor megismerjen minket a SkyShowtime műsorán.

A SkyShowtime itthon február 14-én indult el. Kínálatában többek között két nagy hollywoodi stúdió, azaz a Paramount Pictures és a Universal Pictures filmjeit láthatjuk, így az új tartalmak mellett a régi klasszikusok között csemegézhetünk, illetve a közép-európai régió egyes saját gyártású produkcióit is megtekinthetjük náluk. Hogy mit tud nyújtani még egy streamingszolgáltató ezen a túltelítettnek tűnő piacon, arról egy korábbi cikkünkben már írtunk.