Gwyneth Paltrow tagad: Nem vagyok hibás semmiért

GettyImages-1436557405
2023.03.25. 11:32
Pénteken folytatódott a tárgyalás Gwyneth Paltrow Oscar-díjas színésznő és Terry Sanderson látszerész ügyében, akik 2016 telén voltak egy síbaleset részesei. A súlyosan megsérült Sanderson szerint ennek okozója Paltrow volt, a színésznő azonban tagad, szerinte ugyanis a látszerész a felelős a balesetért.

Bíróság elé állt Gwyneth Paltrow Oscar-díjas színésznő, a tárgyalásra a Utah állambeli Park Cityben került sor, mivel a baleset is ebben a városban történt. Mint arról korábban az Index is beszámolt, Terry Sanderson nyugdíjas látszerész még 2019-ben perelte a színésznőt 3,1 millió dollárra, azt állítva, hogy súlyosan megsebesítette őt, miután beleütközött a utahi Park City síparadicsomban 2016. február 26-án.

Terry Sanderson azt állítja, hogy az ütközés következtében traumás agysérülést szenvedett, a bordái eltörtek, ráadásul azóta az életet sem tudja élvezni – Paltrow ügyvédjei azonban annak bizonyításán dolgoznak, hogy a pert indító sértett szimplán hazudik. Nem hagyta magát az Oscar-díjas színésznő sem, aki szintén pert indított az őt vádló férfi ellen, azt állítva, hogy Sanderson volt az, aki nekiütközött, komoly ütést mérve rá.

Gwyneth Paltrow tagadta, hogy kockázatos viselkedést tanúsított volna a sípályán. Hozzátette: a szokásos módon síelt.

Nem vállalnék kockázatos szituációkat, sem egyedül, sem a gyerekeim jelenlétében

– állította.

Paltrow szerint nem ő ütközött Sandersonnak, hanem fordítva történt. „Nem tudtam, hogy a szabályok szerint a helyszínen meg kellett volna adnom a nevemet és az elérhetőségemet neki, de az oktatóm ott maradt vele, és azt ígérte, majd ő megadja neki az adataimat.”

NAGYON SAJNÁLOM ŐT. NEHÉZ LEHETETT AZ ÉLETE. DE A BALESETET NEM ÉN OKOZTAM. NEM VAGYOK HIBÁS SEMMIÉRT, AMI KÉSŐBB VELE TÖRTÉNT.

Paltrow ügyvédjei úgy vélik, hogy Sanderson a felelős a balesetért. Szerintük a látszerésznek több egészségügyi problémája is volt az ütközés előtt, többek között látás- és halláskárosodást szenvedett egy stroke miatt.

Sanderson 300 ezer dolláros (106 millió forintos) kártérítést követel Paltrow állítólagos gondatlansága miatt, a színésznő azonban inkább csak az igazát védené, ennek érdekében ő egy dollár kártérítést és az ügyvédi költségek megtérítését követeli a szemésztől – írta a The New York Post. A tárgyalást hétfőn folytatják.

(Borítókép: Gwyneth Paltrow 2022. október 25-én. Fotó: Frazer Harrison / Getty Images)  • Tippek
  • Hírek