2024. június 17. 15:00
Románia 3
Ukrajna 0
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium 0
Szlovákia 1
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00 ÉLŐ
Ausztria 0
Franciaország 0

Demeter Szilárd: Ha úgy döntünk, megszűnhet a Sziget Fesztivál

2023.04.01. 11:16
A Petőfi Kulturális Ügynökség döntése nyomán megszűnhet a Sziget Fesztivál – erről a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója, Demeter Szilárd beszélt a SpiritFM adásában.

„A Sziget Fesztivál nagyon könnyen megszűnhet, ha mi úgy döntünk, hogy a Hajógyári-szigetnek a hozzánk került, tulajdonunkba került részére nem engedünk fesztivált. Onnantól kezdve nemhogy Sziget Fesztivál, hanem semmilyen fesztivál nincs a Hajógyári-szigeten” – jelentette ki a főigazgató.

Demeter Szilárd felhívta a hallgatók figyelmét arra, hogy az általa vezetett ügynökség birtokában van a Hajógyári-sziget teljes déli része, az egykori golftanya területe és az a nyolchektáros terület, ahol a Sziget Fesztivál ideje alatt a VIP-kemping és a fesztivál pénzügyi bázisa is működik – vette észre a Világgazdaság.

Felül kell emelkedni a sérelmen

Demeter Szilárd arról is beszélt, megsértődhetnének azon, hogy kikerült a magyar tulajdonrész a népszerű zenei fesztivál mögött álló tulajdonosi körből, de túl kell lendülniük ezen. „A Sziget Fesztiválnak a teljes kulturális hozadéka sokkal nagyobb annál, hogy én mit szeretnék a nyolc hektárunkon” – mondta.

A Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója nemrég hosszabb interjút adott az Indexnek, amiben Tóth Gabi énekesi kvalitásairól is szót ejtett, illetve elmondta, hogyan és miből támogatják a magyar könnyűzenét tavasztól, ha a kormány ad rá pénzt.