Új Harry Potter-sorozat indulhat

2023.04.04. 11:08
A hírek szerint J. K. Rowling részt venne a sorozat forgatókönyvének megalkotásában – hogy az hű maradjon az eredeti történethez – azonban nem ő lenne annak elsődleges írója. A Harry Potter-sorozat írónője még nem adta áldását a projektre.

A Warner Bros. folyamatosan tárgyal az HBO-val egy új Harry Potter-sorozat létrehozásáról.

A Bloomberg úgy tudja, a projektről még nem született meg a végleges megállapodás, azonban forrásaik alapján egyre valószínűbb, hogy elindulhat a Harry Potter-könyveken alapuló sorozat forgatása.

A sorozat J. K. Rowling könyveit dolgozná fel és évadonként egy-egy részt mutatna be.

A Warner Bros. vállalat vezérigazgatója, David Zaslav és az HBO vezetője, Casey Bloys jelenleg azon dolgoznak, hogy meggyőzzék Rowlingot az új sorozat elkészítéséről, azonban az írónő még nem adta áldását a projektre.

Rowling ugyan korábban beleegyezett egy színpadi adaptáció bemutatásába és egy Harry Potter-vidámparkba is, de új filmet vagy tévésorozatot még nem írt alá.

A Warner Bros. szóvivője nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Nem csoda, hogy a Warner a Hary Potter felé fordulna, ugyanis minden idők egyik legkelendőbb sorozata a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend:

a könyvsorozatból 25 év alatt 600 millió példányt adtak el, a könyveket 85 nyelvre fordították le. 

A Box Office Mojo szerint a könyveket feldolgozó nyolc film világszerte több mint 7,7 milliárd dollár jegybevételt hozott.

Új stratégia

Az HBO Max új streamingstratégiát épít ki, amelybe tökéletesen illene a híres varázslófiú története. A szolgáltató ugyanis ismert történeteket és karaktereket mutat majd be legújabb sorozataiban.

Ennek nyomán a Warner – a Harry Potter mellett – többek között A Gyűrűk Ura és a szuperhősfilmek feldolgozását tűzte ki célul, és nemrég bejelentette, hogy egy új Trónok harca-előzményfilm is készül. 

Az HBO vezetője ugyanis úgy döntött, mostantól kevesebb filmet és tévéműsort készítenek, de amelyekbe befektetnek, azok nagyszabású alkotások lesznek.