Rúzsa Magdi is énekel a pápának

RuzsaMagdi DSC00940
2023.04.21. 16:00
A pápalátogatás hivatalos dalát éneklők mellett Rúzsa Magdi is ott lesz a Papp László Sportarénában április 29-én.

Amint arról korábban már írtunk, Magyarországra látogat Ferenc pápa. A szentatya a tervek szerint április 28-án érkezik Budapestre, látogatása első napján a Szent István-bazilikában, a Szent Jobb előtt találkozik a papsággal, a szerzetesekkel. 

Az előkészületek folyamatosan zajlanak, két asztalosmester napi 12 órában dolgozik azért, hogy Ferenc pápa a Vatikán kéréseinek megfelelő székekben foglaljon majd helyet április 28–30-i magyarországi látogatásán. Öt trón készül a pápának, további 16 a püspököknek és diakónusoknak. 

Nemcsak azt tudni, hogy milyen lesz a pápa miseruhája, hanem a látogatás hivatalos dala is ismert már. A Camino, Krisztus a jövőnk címet viselő alkotás a Magyar Katolikus Püspöki konferencia megrendelésére és gondozásában jelent meg. A szöveget Tóth Dávid Ágoston írta, zenéjét Vizy Márton komponálta, aki egyházi és világi előadások zeneszerzőjeként is ismert. A szerzeményt Vizy mellett olyan ismert énekesek szólaltatják meg, mint Szandi, Dánielfy Gergő, Dolhai Attila, Nagy Bogi és Szőcs Renáta.

A Magyar Kurir hírportál arról ír, hogy a Papp László Sportarénát április 29-én délután tizenegyezer magyar fiatal tölti majd meg a határon innen és túlról, hogy a Forráspont nyújtotta keretek között találkozzon Ferenc pápával. Mint arra az interjúban kitértek, a pápalátogatás hivatalos dalát éneklők mellett Rúzsa Magdi is ott lesz a helyszínen, hogy a fiatalokkal közösen elénekeljék a dalt.

A pápa legutóbb 2021-ben járt Magyarországon, akkor a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjét tartotta meg, ahol Tóth Gabi énekelt neki.

(Borítókép: Rúzsa Magdolna 2021. június 28-án. Fotó: Gerencsér Tamás/Index)