Kiválóan szerepelt a magyar pizza a pármai világbajnokságon
További Kultúr cikkek
- Népszerű előadásaitól kénytelen búcsút venni a Vígszínház
- Meghalt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező
- Depresszió és akut szorongás gyötörte az írót, miközben ezen dolgozott
- Milliárdos összegért talált gazdára az egy évszázada „eltűnt” Gustav Klimt-festmény
- Kerényi Miklós Máté depresszió és kétszínűség miatt hagyta ott a színházat
Pármáról sokaknak a méltán híres pármai sonka ugrik be elsőként. Nem véletlen, hogy idén is itt rendezték meg a háromnapos, 30. pizza-világbajnokságot. Az olasz városban számos ország képviseltette magát, köztük hazánk is, melynek versenyzői már évek óta küzdenek, hogy egyre jobb helyezéseket hozzanak haza, és új fortélyokat sajátítsanak el a közkedvelt étel hazájában.
Szabadfi Szabolcs, aki korábban már bekerült a világ 50 legjobb pizzakészítő mestere közé, maga mögé utasítva pékek százait, idén is megmérettette magát a siker reményében. Azon túl, hogy elhozta a legjobb magyar pizzakészítőnek járó díjat, gourmet különlegessége az első harmadban végzett, római stílusú pizzája a 29. lett,
gluténmentes kategóriában pedig egészen a kilencedik helyig jutott.
A pizza-világbajnokságon minden évben több tucat ország több száz versenyzője ütközik meg, így a bolygó tíz legjobbja közé bekerülni koránt sem apró teljesítmény. Szabadfi Szabolcs még 2017-ben került be a ranglista élmezőnyébe, mikor szintén Pármában járt, hogy megmérettesse magát.
Bár a pandémia miatt pár év kimaradt a pizzakészítők olimpiáján, idén újból megtartották ezt a szakmának és vendégeknek egyaránt izgalmas eseményt, melyen a magyar csapatok – tekintve, hogy hazai pizzakultúráról mélységekben legfeljebb harminc éve beszélhetünk – eredményesen szerepeltek.