„Túlélni próbálók gyűrűjében” – Cs. Németh Lajosra emlékeznek

2023.04.24. 13:54 Módosítva: 2023.04.24. 14:07
Pályatársai, barátai, ismerősei Facebookon emlékeznek Cs. Németh Lajos színészre, aki 83 éves korában meghalt.

Hosszan tartó, súlyos betegség után 83 éves korában meghalt Cs. Németh Lajos, aki A tizedes meg a többiek szerepe mellett sorozat- és szinkronszínészként is ismert volt – írta meg korábban az Index.

A Vidám Színpad fájó szívvel tudatta, hogy „szeretett kollégánk, Cs. Németh Lajos hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt. Nyugodj békében, drága Lajos!”

Németh Kristóf színész, a Fórum Színház igazgatója azt írta:

Drága Lajos! Isten Veled!

Mihályfi Balázs színész a Szinkron szakma posztját osztotta meg:

Ismét gyászol a szinkronszakma. Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Cs. Németh Lajos. Nyugodjék békében, őszinte részvétünk a gyászoló családnak!

Szegő János, a Magvető Kiadó szerkesztője két fotót osztott meg Facebookon. Egyebek mellett azt írta, hogy „mindkét fotó A tizedesből van. Az egyiken Cs. Németh a kompótok között magában, a másikon a túlélni próbálók gyűrűjében, Kozák László, Szabó Gyula, Major Tamás és – az egyik legszebb orgánummal bíró magyar színész – Pálos György társaságában.”

Ha jól számolom, a filmből már csak egy beazonosítható színész él: az egyik nyilas suhancot [sic!] alakító Kern András, akit egy pillanatra mutat a kamera.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport