2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Megilleti a hatalmas honorárium a francia színésznőt a be nem mutatott filmért

2023.04.28. 21:21
Egy brit bíróság pénteki döntése értelmében megilleti a 810 ezer fontos (343 millió forintos) honorárium Eva Green francia színésznőt, aki azért perelte be A Patriot című film produkciós vállalatát, hogy a végül B kategóriásnak besorolt (és be sem mutatott) alkotás tönkreteheti a szakmai karrierjét.

Az MTI beszámolója szerint Green a 2019-ben elkezdett angol sci-fi-thrillerben játszott volna főszerepet, és bár az alkotást még 2019 októberében leállították, jogi úton követelte honoráriumát a film gyártóitól. 

Az ügyben indult eljárás során a White Lantern produkciós vállalat szerződésszegés címén ellenkeresetet nyújtott be Green ellen, akit azzal vádoltak meg, hogy „túlzott mértékű szakmai és pénzügyi követelésekkel” állt elő a film gyártása idején, és maga igyekezett az egész produkciót megfúrni.

Sok mindent kifogásolt

A 42 éves Eva Green korábban úgy nyilatkozott, hogy először beleszeretett a Patriot forgatókönyvébe, és nagyon tetszett neki a film környezetvédelmi üzenete, de egyre nőttek benne a kételyek, miután azt látta, hogy

a film alkotói egyre több dolgon spórolnak. 

Januári meghallgatásán kiemelte, hogy – takarékossági megfontolásokból – az eredetileg négyhetesre tervezett kaszkadőrképzését mindössze öt napra korlátozták.

Amikor egy színész egy B kategóriás filmbe kerül, akkor őt már B kategóriás színésznek fogják tartani, és félő, hogy nem kap ajánlatot arra, hogy jobb minőségű alkotásban vehessen részt

– fogalmazott Eva Green a bíróság előtt.