Utolsó turnéjára indul az Aerosmith, már nem jönnek Budapestre

2023.05.01. 17:48
Búcsúturnéra indul az Aerosmith amerikai rockegyüttes, a koncertsorozatot szeptemberben kezdik – jelentette be hétfőn a zenekar. A turné kizárólag az Egyesült Államokban lesz, ami azt is jelenti, hogy a zenekar – a korábbi tervek ellenére – többé nem lép fel Budapesten.

A Peace Out című észak-amerikai turné szeptember 2-án kezdődik Philadelphiában, és 40 állomása lesz. Szilveszterkor koncerteznek Bostonban, ahol a banda 1970-ben megalakult, és január 26-án fejezik be a körutat Montrealban.

Azt hiszem, épp itt az ideje

– mondta az utolsó turnéről az AP amerikai hírügynökségnek Joe Perry, az együttes gitárosa. Hozzátette, hogy a zenekar minden tagja elmúlt 70 éves, a legidősebb tag, a frontember Steven Tyler pedig már a 75-öt is betöltötte.

„Itt a lehetőség, hogy megünnepeljük az ötven évet, mióta együtt játszunk. Nem tudhatjuk, meddig leszünk elég egészségesek az ilyesmihez. Jó ideje, hogy nem volt valódi turnénk. Sokáig játszottunk Vegasban, jó volt, de alig várjuk, hogy megint úton legyünk” – tette hozzá Perry.

Közölték, hogy Joey Kramer dobos nem vesz részt a turnén, a tavalyi vegasi koncertek után szabadságot vett ki, hogy „családjával és egészségével foglalkozhasson”. Helyette John Douglas dobol a koncerteken.

Budapesten is felléptek volna, de a koronavírus közbeszólt

Még 2019-ben érkezett a hír, hogy 26 év után visszatér Magyarországra az Aerosmith, a járvány miatt azonban elhalasztották a turnéjukat. A szervezők később 2022. július 10-re hirdették meg a Puskás Arénába az elmaradt bulit, de aztán kiderült, hogy mégsem tudják megtartani. A Covid-korlátozásokra hivatkozva nemcsak a budapesti fellépést, hanem az egész európai koncertkörútjukat lemondták.

Az 1970-ben alapított Aerosmitht négyszer jutalmazták Grammy-díjjal, 2001-ben felléptek a Super Bowl félidős műsorában, beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.