Zavarta az embereket a közösségi zongora, inkább eltávolították

2023.05.02. 13:33
Kakogawa japán város pályaudvaráról eltávolítottak egy közösségi zongorát, mert a panaszok szerint zavarta az utazó közönséget, hogy az amatőrök túl hangosan játszottak a professzionális használatra kihelyezett hangszeren.

A The Guardian cikke szerint Kakogawa városának hatósága kedden eltávolította a hat hónappal korábban kihelyezett közösségi zongorát a helyi pályaudvarról.

A lépést több panasz előzte meg, amelyek szerint az odatévedő zenészek túl hangosan játszottak a hangszeren, valamint túllépték a zongora mellett elhelyezett ismertetőn külön kiemelt, tízperces limitet.

Piano-1ynesN1561s

A Japán nyugati részén fekvő városban az ominózus közösségi hangszer használatára való szabályok részletesen fel voltak tüntetve a zongora mellett. Ezek között szerepelt, hogy nem lehet a billentyűs hangszert nagy hangerővel használni, valamint hangosan énekelni sem szabad játék közben.

Ennek ellenére többen is áthágták a szabályokat,

ami miatt fél év után eltávolították a hangszert. A helyi hatóságok jelentése szerint akadt olyan ember, aki egy órán keresztül sajátította ki a zongorát, de rengeteg felvétel készült arról is, hogy valóban professzionális zenészek is játszottak a hangszeren.

Kakogawa városának hatóságai arról is tájékoztatták a lapokat, hogy a közösségi zongora, melyet eredetileg egy óvodából hoztak kihasználatlanság miatt, nem kizárt, hogy új helyre kerül, megtartva eddigi szerepét.

Jelenleg is azt keresik, melyik része lehetne a városnak, ahol a billentyűs hangszer hosszabb távon szórakoztathatná a járókelőket anélkül, hogy zavarná a hangosbemondót, vagy akadályozná a fennakadás nélküli közlekedést.