Meghalt Joós László

2023.05.05. 15:57
Hosszú betegeskedés után, életének 79. évében elhunyt Joós László Jászai Mari-díjas színművész, a Veszprémi Petőfi Színház Örökös Tagja – közölte a Veszprémi Petőfi Színház.

Joós László 1944-ben született Budapesten. 1963-tól 1967-ig tanult a Színművészeti Főiskolán, majd a Veszprémi Petőfi Színházban kezdte pályáját. Egy rövid ideig játszott Budapesten, a Radnóti Színházban, illetve a Kecskeméti Katona József Színházban, de 1980-ban visszatért Veszprémbe, és nyugállományba vonulásáig itt dolgozott. 1978-ban kapta meg a Jászai Mari-díjat, 2002-ben pedig a színház Örökös Tagjának választották.

A Veszprémi Petőfi Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy május 3-án, hosszú betegeskedés után, életének 79. évében elhunyt Joós László Jászai Mari-díjas színművész, a Veszprémi Petőfi Színház Örökös Tagja, Veszprém városának meghatározó alakja

– közölte a teátrum.


Emlékét számos nagyszerű színházi alakítása mellett a nemrég készült, A vidéki színjátszás nagy alakjai portréfilm, a néhány hónapja együtt töltött Örökös Tagok vacsorája is őrzi.

Joós Lászlót a Veszprémi Petőfi Színház saját halottjának tekinti, utolsó útjára május 15-én, 15.00 órakor kísérik Veszprémben, a Vámosi úti temetőben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport