Súlyos betegsége miatt visszavonul Christina Applegate

GettyImages-1247518688
2023.05.09. 07:40
A súlyos betegséggel küzdő Christina Applegate úgy döntött, visszavonul a színészettől, így valószínűleg többet már nem láthatják rajongói a képernyőkön.

A színésznő a Vanity Fairnek beszélt arról, hogy valószínűleg a Netflix Halott vagy című sorozatában láthatja őt utoljára a nagyközönség. Emellett hozzátette, hogy imádott együtt dolgozni Linda Cardellinivel ezen a sorozaton.

Valószínűleg nem fogok többé kamera elé állni

– mondta Applegate.

„A pingpong sokkal szórakoztatóbb, ha a másik ember ugyanolyan jó, mint te” – tette hozzá, utalva a Cardellinivel való közös munkára, majd megjegyezte: „Annyira jó, hogy olyasvalakivel csináltam végig ezt az egészet, aki messze a legjobb színésznő, akivel valaha dolgoztam, emellett pedig a legjobb ember is, akit ismerek.”

Applegate-nél 2021 augusztusában diagnosztizáltak szklerózis multiplexet. A betegség a központi idegrendszert érintő gyulladásos autoimmun betegség, amelynek során az agy és a gerincvelő idegsejtjeinek védőburka, az úgynevezett velőshüvely megbomlik. Éppen a Halott vagy című sorozatot forgatta, amikor kollégája unszolására kivizsgáltatta magát és fény derült a betegségére, ezért egy időre szüneteltették a forgatásokat, hogy elkezdhesse a kezeléseket.

(Borítókép: Christina Applegate 2023. február 26-án. Fotó: Gilbert Flores / Getty Images)